Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Négyesikrek a HM ÁEK-ben

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Mindig nagy öröm a család életében, ha gyermek születik. Na de hogy egyszerre négy! Ez történt 2008. november 11-én az ÁEK szülészetén.

Az ikrek sorrendben:Bernadett (1660g), Bertalan (1490g), Gábor (1400g), Péter (1240g).

Mesterséges úton fogantak, a terhesség elsõ heteitõl fokozott figyelemben részesült az édesanya. A szülész orvosok és újszülött-gyógyászok folyamatosan egyeztették az ilyenkor szükséges teendõket. A terhesség 26. és 28. hetében kezelés történt, hogy a koraszülöttek tüdeje érettebb legyen, és í­gy megszületésüket követõen nagyobb eséllyel vágjanak neki az életnek. Így is lett! A 32. terhességi héten (a normál terhesség 40 hétig tart) tervezett császármetszés történt, és négy perc alatt világra segí­tették a négy pici koraszülöttet. A szülõszobai ellátást követõen a Perinatális Intenzí­v Centrumba (intenzí­v koraszülött részleg) kerültek, ahol minimális légzéstámogatást követõen gyorsan hozzászoktak a méhen kí­vüli élethez. Jelenleg egy hetesek, nagyon jól érzik magukat, édesanyjuk szoptatja õket, és alig várják, hogy néhány hét múlva megmutassák magukat otthoni két testvérüknek is.

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA