Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Négyesikrek a HM ÁEK-ben

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2008. november 11., kedd 8:57

Mindig nagy öröm a család életében, ha gyermek születik. Na de hogy egyszerre négy! Ez történt 2008. november 11-én az ÁEK szülészetén.

Az ikrek sorrendben:Bernadett (1660g), Bertalan (1490g), Gábor (1400g), Péter (1240g).

Mesterséges úton fogantak, a terhesség elsõ heteitõl fokozott figyelemben részesült az édesanya. A szülész orvosok és újszülött-gyógyászok folyamatosan egyeztették az ilyenkor szükséges teendõket. A terhesség 26. és 28. hetében kezelés történt, hogy a koraszülöttek tüdeje érettebb legyen, és í­gy megszületésüket követõen nagyobb eséllyel vágjanak neki az életnek. Így is lett! A 32. terhességi héten (a normál terhesség 40 hétig tart) tervezett császármetszés történt, és négy perc alatt világra segí­tették a négy pici koraszülöttet. A szülõszobai ellátást követõen a Perinatális Intenzí­v Centrumba (intenzí­v koraszülött részleg) kerültek, ahol minimális légzéstámogatást követõen gyorsan hozzászoktak a méhen kí­vüli élethez. Jelenleg egy hetesek, nagyon jól érzik magukat, édesanyjuk szoptatja õket, és alig várják, hogy néhány hét múlva megmutassák magukat otthoni két testvérüknek is.

KAESZA