Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Mercedest kapott a PIC

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Korszerű inkubátort kapott az ÁEK PIC!

Mint ismeretes a HM Állami Egészségügyi Központban működik az ország egyik legkorszerûbb újszülött intenzí­v központja. Az ÁEK-ben 2008. évben világra jött 3140 újszülött közül 323 igényelt intenzí­v ellátást, 10 százalékuk 1000 gr-nál kevesebb súlyú volt.

Ma már Magyarországon is van esély arra, hogy akár 500 grammos születési súllyal is életben maradjon egy koraszülött! Ehhez azonban kevés az orvosi szaktudás és az ápolók lelkiismeretes munkája. A koraszülött intenzí­v terápia rendkí­vül eszközigényes. Ezek az eszközök, mûszerek drágák, gyakran sokmillió forintba kerülnek.

„A XXI. század Generációjáért alapí­tvány” kuratóriuma úgy döntött, hogy támogatja a HM Állami Egészségügyi Központ Perinatális Intenzí­v Centrumában folyó magas szí­nvonalú ellátást, és 6 millió forint értékben adományoztak lélegeztető gépet, valamint egy – az ilyen eszközök mercedesének tartott – minden igényt kielégí­tõ intenzí­v inkubátort.

A mûszerek átadására 2009. július 7-én került sor.

A szakemberek és a születendõ pici babák nevében is köszönjük a nemes adományt!

ESZA  KA