Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Mercedest kapott a PIC

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Korszerű inkubátort kapott az ÁEK PIC!

Mint ismeretes a HM Állami Egészségügyi Központban működik az ország egyik legkorszerûbb újszülött intenzí­v központja. Az ÁEK-ben 2008. évben világra jött 3140 újszülött közül 323 igényelt intenzí­v ellátást, 10 százalékuk 1000 gr-nál kevesebb súlyú volt.

Ma már Magyarországon is van esély arra, hogy akár 500 grammos születési súllyal is életben maradjon egy koraszülött! Ehhez azonban kevés az orvosi szaktudás és az ápolók lelkiismeretes munkája. A koraszülött intenzí­v terápia rendkí­vül eszközigényes. Ezek az eszközök, mûszerek drágák, gyakran sokmillió forintba kerülnek.

„A XXI. század Generációjáért alapí­tvány” kuratóriuma úgy döntött, hogy támogatja a HM Állami Egészségügyi Központ Perinatális Intenzí­v Centrumában folyó magas szí­nvonalú ellátást, és 6 millió forint értékben adományoztak lélegeztető gépet, valamint egy – az ilyen eszközök mercedesének tartott – minden igényt kielégí­tõ intenzí­v inkubátort.

A mûszerek átadására 2009. július 7-én került sor.

A szakemberek és a születendõ pici babák nevében is köszönjük a nemes adományt!

KAESZA