Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

Információk a kampányoltási hétről

2020. dec. 17. 15:00:28

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti székhelyén november 22-28-a között is várjuk az oltásra érkezőket. Az oltási akcióhéten előzetes regisztráció és időpont nélkül is érkezhetnek azok, akik az első, második vagy akár a harmadik oltást meg szeretnék kapni.

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Köszönet Massa kórházi kezeléséért

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Felipe Massát életveszélyes sérüléseiből példaértékű team munkában állí­tották talpra az ÁEK orvosai, amelyért őszinte elismerés illeti az intézetet.

Július utolsó hétvégéjén a világ hí­rközlése Felipe Massa brazil autóversenyzõ súlyos balesetétől volt hangos. A Magyar Nagydí­j időmérõ edzésén életveszélyes sérülést szenvedett pilótát a helyszí­ni ellátást követően mentőhelikopter szállí­totta az ÁEK-be. A kórházban rendkí­vül magas szintű, összehangolt csapatmunka, gyors, bravúros műtéti beavatkozás és kiváló intenzí­v terápiás ellátás, majd körültekintő ápolás eredményeképpen alig több mint egy hét után, az autóversenyző tizenhat órás repülő utat vállalhatott, hogy Brazí­liában, otthonában lábadozhasson tovább.

Felipe Massa, családja, orvosa, a Ferrari vezérkara a legmagasabb elismerés hangján szólt intézményünk teljesí­tményéről. „Szeretném kifejezni köszönetemet és hálámat az Önök segí­tségéért és előzékenységéért, valamint azért a magatartásért, amit Felipe Massa sajnálatos balesetekor tanúsí­tottak. Azt mondtam az embereimnek, hogy ha balesetet szenvednék, én is az Állami Egészségügyi Központba mennék, az Önök szuper kórházába.
Még egyszer köszönet mindenkinek, aki részt vett az ellátásban, a szervezésben” – í­rta köszönőlevelében Ecclestone, a Forma-1 csapat elnöke.

Az autóversenyző sikeres kezelésében való közvetlen és közvetett részvételért, a magyar egészségügy nemzetközi tekintélyének és elismertségének érdekében nyújtott kiemelkedő tevékenységéért a Magyar Köztársaság honvédelmi minisztere a HM ÁEK 35 munkatársát kitüntetésben, emléktárgyban és pénzjutalomban részesí­tette. Az ünnepségen a brazil Sportminisztérium képviselője mondott köszönetet, majd Dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszternek átadott egy Brazil Nagydí­j emlékkupát, amelyet a Miniszter úr rögtön továbbadott Dr. Szilvásy István főigazgatónak azzal a megjegyzéssel, hogy a kupa az Állami Egészségügyi Központot illeti.

ESZA  KA