Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Honvédelem napja a HM ÁEK-ben

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2009. május 19., kedd 9:56

160 éve annak, hogy a már sok csatát megví­vott, alig egy esztendõs honvédsereg 1849. május 21-én visszafoglalta Buda várát, az ország szí­vét. Kivételes nap ez a történelmünkben. Méltán ünnepli az ország ezen a napon a magyar honvédelmet, a honvédséget. E nemes eseményt 1992 óta minden évben a Magyar Honvédelem Napjaként ünnepeljük. E napra emlékezett, állománygyûlés keretében a Honvédelmi Minisztérium Állami Egészségügyi Központ hivatásos és szerzõdéses katona, illetve közalkalmazott állománya 2009. május 19-én.

Az ünnepségen Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes köszöntötte a honvédelmi miniszter képviseletében megjelent Dr. Horváth József vezérõrnagyot, a HM Fejlesztési és Logisztikai íœgynökség vezérigazgatóját, Dr. Szilágyi Zsuzsanna orvos ezredest, az MH Dr. Radó György Honvéd Egészségügyi Központ mb.parancsnok helyettesét, valamint a meghí­vott és berendelt állományt.

Dr. Jäckel Márta PhD orvos ezredes, a Patológiai és Kórszövettani Diagnosztikai Osztály osztályvezetõ fõorvosa ünnepi beszéd keretében emlékezett az 1849-es eseményekre, dicsõ elõdeink helytállására és bátorságára, kiemelve, hogy ez a nap a katonák számára különösen fontos, hiszen róluk, a haza védelmét ellátókról szól, akár itthoni vagy külföldi missziós területen teljesí­tsék a szolgálatukat.

Az ünnep méltatása után a kiemelkedõ munkát végzõk elõléptetésére, elismeréseinek átadására került sor.

A rendezvény szí­nfoltja és méltó befejezése volt a Honvéd Együttes mûvészeinek ünnepi mûsora, és az ezt követõ fogadás.

 

 

 

KAESZA