Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Hatvan éves a magyar szívsebészet

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

A HM ÁEK Szí­v-, Ér- és Mellkassebészeti Osztálya 2008. november 10-én ünnepi tudományos ülést rendezett a magyar szí­vsebészet kezdetének 60. évfordulója és Littmann Imre 95. éves születésnapja tiszteletére. Az első szívműtét páncélszí­v miatt 1948-ban Eisert Árpád végezte Nyí­regyházán. Littmann Imre volt a magyar szívsebészet megalapí­tója és kiterjesztője, aki 1949. január 15-én végezte az első szívműtétet veleszületett szí­vhiba miatt. Nevéhez fűződik többek között a koronária sebészet magyarországi elindí­tása. Számos taní­tványa vált vezető professzorrá, főorvossá nemcsak hazánkban, hanem a világ különböző pontjain is.

Tomcsányi professzor – az ÁEK Szí­v-, Ér- és Mellkassebészeti osztály osztályvezetõ főorvosa – emlékelőadást tartott Littmann Imre életéről és munkásságáról a taní­tvány szemével. Ezután Robicsek Ferenc professzor (a képen) – aki Littmann Imre első szí­vsebész munkatársa volt a Városmajori klinikán – tartott nagysikerû elõadást összehasonlí­tva a múlt és a jelen szí­vsebészetét. Vaszily Miklós főorvos beszámolt az ÁEK-ben újonnan alakult szí­vsebészeti osztály eddigi tevékenységéről.


Ezután került sor a központi műtőblokkban lévõ szívműtő névadó ünnepségére.
A X. műtő ekkortól a nagy előd emlékére Littmann Imre műtő lett. A táblát Dr. Littmann Judit és Tomcsányi professzor leplezték le.

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA