Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

16-18 évesek Pfizer oltásával kapcsolatos információk

2021. máj. 12. 13:04:40

Mielőtt az oltásra érkeznek figyelmesen olvassák el az alábbi információkat.

Részletek

Hatvan éves a magyar szívsebészet

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2008. november 10., hétfő 14:14

A HM ÁEK Szí­v-, Ér- és Mellkassebészeti Osztálya 2008. november 10-én ünnepi tudományos ülést rendezett a magyar szí­vsebészet kezdetének 60. évfordulója és Littmann Imre 95. éves születésnapja tiszteletére. Az első szívműtét páncélszí­v miatt 1948-ban Eisert Árpád végezte Nyí­regyházán. Littmann Imre volt a magyar szívsebészet megalapí­tója és kiterjesztője, aki 1949. január 15-én végezte az első szívműtétet veleszületett szí­vhiba miatt. Nevéhez fűződik többek között a koronária sebészet magyarországi elindí­tása. Számos taní­tványa vált vezető professzorrá, főorvossá nemcsak hazánkban, hanem a világ különböző pontjain is.

Tomcsányi professzor – az ÁEK Szí­v-, Ér- és Mellkassebészeti osztály osztályvezetõ főorvosa – emlékelőadást tartott Littmann Imre életéről és munkásságáról a taní­tvány szemével. Ezután Robicsek Ferenc professzor (a képen) – aki Littmann Imre első szí­vsebész munkatársa volt a Városmajori klinikán – tartott nagysikerû elõadást összehasonlí­tva a múlt és a jelen szí­vsebészetét. Vaszily Miklós főorvos beszámolt az ÁEK-ben újonnan alakult szí­vsebészeti osztály eddigi tevékenységéről.


Ezután került sor a központi műtőblokkban lévõ szívműtő névadó ünnepségére.
A X. műtő ekkortól a nagy előd emlékére Littmann Imre műtő lett. A táblát Dr. Littmann Judit és Tomcsányi professzor leplezték le.

KAESZA