Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

A tudomány napja

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

A HM Állami Egészségügyi Központ második magyar tudományos napi rendezvényére november 27-én került sor a HM ÁEK Róbert Károly utcai telephelyén. Az eseményt, melynek fővédnökei Dr. Szekeres Imre honvédelmi és Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszterek voltak, Dr. Szilvásy István főigazgató úr nyitotta meg.

A fõigazgató úr megnyitó beszédében hangsúlyozta azt, hogy professzoraink, szaktekintélyeink és elhivatott szakmai mûhelyeink a világon egyedülálló alkotásra is képesek, az eredményeiket hazai és nemzetközi konferenciákon és neves szakmai orgánumokban publikálják.

A HM ÁEK második Tudomány Napi rendezvényét, melynek sikerét a mintegy 200 fõ regisztrált résztvevõ is jelzi, 4 szekció keretében került megtartásra, melyen összesen 61 elõadás hangzott el és 9 db poszter került bemutatásra. A 61 elõadás szinte maradéktalanul felölelte intézetünk profilját, a teljesség igénye nélkül a belgyógyászat, kardiológia, sebészet, reumatológia, szemészet, bõrgyógyászat, gasztroenterológia, fül-orr-gégészet területeit. Ami ennél is fontosabb, az a tartalom. Kiemelkedõ, európai szintû teljesí­tményekrõl szóltak az olyan elõadások, mint például a „Kapszula endoscopia”, „Az arthiritis psoriatica korszerû kezelése”, „Az autológ õssejt transzplantáció lehetõségei a szí­velégtelenség gyógyí­tásában”.

KAESZA