Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Kommunikációfejlesztés a betegellátás szolgálatában

Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Ápolási Igazgatósága első alkalommal szervezete meg a Vezető Beosztású Egészségügyi Szakdolgozók Továbbképzését Balatonakarattyán 2018. április 17-18-án.

Deli Mária alezredes, megbízott ápolási igazgató köszöntőjében kifejezte, hogy az ápolás stratégiai érték, és ennek egyik meghatározó jellemzője a sikeres kommunikáció, mely empátiával szolgálja a beteget, összetartja és fejleszti a formális és informális csoportot, az ápolót és az intézményt.

1609151587

A 113 fős rendezvény megnyitóján Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka beszédében hangsúlyozta, hogy az Intézmény vezető szerepet játszik Magyarország gyógyító tevékenységében. A korszerű épületek, a megújuló eszközpark, valamint a gazdasági szakemberektől a logisztikusokon, jogászokon, személyügyeseken át, beleértve az Intézmény élén álló parancsnokot arra hivatott, hogy támogassa az egészségügyi dolgozót abban, hogy a legmagasabb szintű szolgáltatást személyre szabottan tudja létrehozni, és ezzel maximálisan segítse a beteg gyógyulását.

1609151587

A rendezvény trénerei voltak: Dr. Mészáros Aranka pszichológus, a Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar egyetemi docense, valamint az MH Egészségügyi Központ Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet kollégái, Dr. Győrfi Ágnes őrnagy, Kovács Tímea főhadnagy, Szőke Beáta hadnagy és Szabó Eszter.

1609151587

Szervezők és résztvevők szándéka szerint hagyományt teremtő módon vált a szervezeti kultúra építőkövévé a kétnapos program.

A tréningnek otthont adó MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ mesés Balaton parti parkjai nem csupán a szemet gyönyörködtették, hanem a természethez közel, a friss levegőn tett séták által kellemes kikapcsolódáshoz és feltöltődéshez is segítették a kollégákat.

1609151587
KAESZA