Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Kínai delegáció az MH Egészségügyi Központban

A Kínai Népköztársaság Gansu tartományának kormányzó helyettese és szakemberei látogattak az MH Egészségügyi Központba 2019. március 28-án.

1609151822
Hu Wei alkormányzó által vezetett delegáció látogatásának célja a magyar kórházak felszereltségének, működtetésének és irányításának megismerése volt annak érdekében, hogy a tartományukban tervezett egészségügyi központ kialakítása során, a Magyarországon tapasztaltakat figyelembe tudják venni.
1609151823
A delegáció tagjait az MH EK parancsnoka távollétében Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, a Honvédkórház megbízott orvosigazgatója fogadta. Prezentációjában a központ feladatait és működését ismertette. A küldöttség nagy érdeklődést mutatott az MH EK nemzetközi együttműködéseivel kapcsolatban, továbbá azon osztályok, centrumok irányába, amelyek az intézményen belül kimagasló teljesítményt nyújtanak európai szinten is. A kínai látogatók mindenekelőtt egy esetleges együttműködési megállapodásról érdeklődtek oktatás és képzések vonatkozásban, és kifejezték szándékukat, hogy várnák orvosainkat hazájukban.

1609151823
A delegáció a Honvédkórház mindennapi életébe is betekintést nyerhetett. A kórházbejárás alkalmával megtekintették a Kardiológiai Osztályt, valamint a Sürgősségi Centrumot.

Az MH Egészségügyi Központ elismertségét jelzi, hogy évente több alkalommal is érkeznek delegációk a térségből, amelyek tovább bővítik a széles nemzetközi kapcsolatokat.

1609151823
KAESZA