Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Kihelyezett pszichológusi kerekasztal

Az MH Egészségügyi Központ koordinálásában a honvédségben dolgozó pszichológus munkatársak már hagyományosnak tekinthető időszakos, tematikus kerekasztalt rendeztek, ez alkalommal az MH 86. Szolnok Helikopter Bázisán 2018. április 19-én.

A házigazda képviseletében a távollévő parancsnok nevében Mádi Lajos alezredes, művelettámogató zászlóaljparancsnok köszöntötte a kerekasztal résztvevőit.
1609151585
A programon Andó Sándor ezredes, az MH Egészségügyi Központ Pszichológiai és Egészségmagatartási Intézet (MH EK PEI) vezetője ismertette pszichológiai szolgálat elmúlt időszak főbb eseményeit és aktuális feladatait. Szólt az március elején tett MH KFOR kontingens látogatásának tapasztalatairól és az április elején, Hollandiában megrendezett szakmai konferencia érdekesebb momentumairól, szakmai tanulságairól is. Ezt követően Molnár László András alezredes, az MH EK PEI Pszichológiai osztály vezetőjének moderálásával a jelen levő szakemberek vázolták aktuális tevékenységüket. Szó esett az alkalmassági vizsgálatokról, felkészítésekről, műveleti területen szerzett tapasztalatokról, valamint a szintén Hollandiában rendezett NATO COMEDS Military Metal Health Panel munkájáról is.
1609151585

Az elméleti programok után a jelen levők megtekinthették az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis kiképző repülését, ahol Rolkó Zoltán ezredes, bázisparancsnok helyettes köszöntötte a résztvevőket, és amelynek során – előzetes engedély alapján – az érdeklődők személyesen is megtapasztalhatták a helikopterrel való repülés élményét. A program zárásaként a szolnoki RepTár látogatására került sor, ahol a résztvevők Lente Zoltán százados kiállítás vezetésével sok érdekes információhoz jutottak a Magyar Honvédség korábban használt repülőgépeiről, helikoptereiről és légvédelmi rakéta eszközeiről.

1609151585
KAESZA