Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Oltási időpontfoglalás a lakossági portálon: eeszt.gov.hu

2021. ápr. 23. 15:41:25

Az Országos Kórházi Főigazgatóság a koronavírus elleni védekezés keretében a lakosság részére új, oltási időpontfoglaló felületet hozott létre az EESZT Lakossági Portálján. A rendszer egyéni oltási időpontfoglalásra biztosít lehetőséget.

Részletek

1% támogatás

2021. máj. 6. 9:22:44

Kérjük, hogy adója 1%-val támogassa Ön is a Honvédkórházért Közhasznú Alapítványt. Adószám: 18094921-1-41

Kiállítás megnyitó a Vese Világnapján

2016. március 11., péntek 18:26

A Vese Világnapján, 2016. március 10-én került megrendezésre a szervtranszplantációt bemutató  "Árnyék és Fény" című fotókiállítás megnyitója a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ aulájában.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civil szervezet “Árnyék és Fény” című fotókiállításának 2016. március 10-től öt héten át ad helyet a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ.
1609151101
A kiállítás megnyitóján Dr. Tamás Róbert orvos ezredes, az MH EK Honvédkórház megbízott orvosigazgatója köszöntötte a jelenlévőket és kiemelte a rendezvény fontosságát:
„Kórházunkban a vesebetegség felismerése, kezelése és ellátása több évtizedre nyúlik vissza. Jelenleg is több mint 100 művese kezelésre szoruló beteg napi kezelését végezzük dialízis centrumunkban, ambulanciánkon több száz egyéb vesebetegségben szenvedő beteg gondozásával együtt. Ezen felül Kórházunk kiemelkedő szerepet vállal a Vese Világnap idei mottójának megvalósításában. Az egyre szélesebb tömegeket megmozgató, a vesebetegek, hozzátartozóik és szimpatizánsok részére szervezett országos RenBikeTour program immár 5. alkalommal kerül megrendezésre, amely célja a vesebetegségre és dialízis kezelésre történő figyelem felhívás mellett betegeink egészséges életmódhoz és kontrollált sportoláshoz való hozzájutásának elősegítése, sokszor egyetlen nyaralási lehetőségük biztosításával. Ez a Nephrológiai Társaság és Nemzeti Veseprogram által is támogatott program immár 2. éve szerveződik kórházunkból, sőt reményeink szerint idén hazai vesebetegek mellett külföldi vesebetegek részvételére is számítunk. Ebben szintén sokat köszönhetünk a Magyar Nemzeti Veseprogram támogatásának. ”

1609151101

Dr. Remport Ádám docens, a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika nephrolóusa, egyben a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civilszervezet kurátora beszédében köszönetet mondott a Honvédkórház, mint az egyik kiemelt és nagy betegforgalmú egészségügyi intézmény által biztosított lehetőségnek, amely által mind az orvosok, mind a betegek és hozzátartozóik felé a donáció fontosságát a sikeres átültetéseket követő boldog életek bemutatása által megtehetik. Külön köszöntötte és bemutatta Tarján Ivánt, a kiállítás fotóinak készítőjét, az alapítvány egykori munkatársát és a Magyar Honvédség korábbi dolgozóját.

1609151101

Végezetül a kiállítást szakmai beszélgetés közben közösen megtekintette Prof. Dr. Reusz György gyermekgyógyász nephrológus, a Magyar Nephrológiai Társaság elnöke, egyben a Nemzeti Vese Program szakmai igazgatója, a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért közhasznú civil szervezet két kurátora, Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka, az MH EK vezető állománya, a Honvédkórház érintett szakterületeinek főorvosai, az intézmény transzplantációs felelőse valamint minden meghívott vendég.

A kiállítást hétfőtől szombatig 16–18 óra között, munkaszüneti napokon 10–12 és 16–19 óra között minden kedves érdeklődő megtekintheti az MH EK Honvédkórház aulájában a XIII. kerület Róbert Károly Körút 44. (Bejárat a Pap Károly utca felől.)
1609151102
Fotók: Horváth Krisztina

KAESZA