Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

Szerző: MH Egészségügyi Központ | Fotó: Kertész László | 

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MH EK) – az oltott személyek rendkívül nagy száma miatt – kétnyelvű oltási igazolást kizárólag az általa egészségügyi ellátásban (oltásban) részesített személyek részére állít ki. A közel 170 000 fő oltásban részesített ellátott miatt a kétnyelvű igazolások kiadása hosszabb időt vehet igénybe, ezért javasoljuk, hogy az igazolásokat az NNK által engedélyezett módon, a háziorvosokon keresztül igényeljék meg.

Amennyiben mégis intézményünket választják az igazolás kiadása céljából, kérjük, az alábbi szempontokat szíveskedjenek figyelembe venni:

Az igazolás kiadására vonatkozó igényt a covidelojegyzes@hm.gov.hu email címen jelezhetik, az átvétel időpontját válasz email-ben adjuk meg;
Igazolást kiadni kizárólag az eredeti oltási dokumentum alapján, az NNK honlapjáról letöltött, az oltott személy részéről minden adatot tartalmazó (előre kitöltött), kinyomtatott oltási igazolás nyomtatvány esetén áll módunkban;

Az igazolás, a válasz emailben jelzettek szerint, az alábbi helyen és időpontokban vehető át:

Helyszín: MH EK Székhely (Róbert Károly körút 44.) „B” épület, földszint, recepció.

Időpont: Hétfőtől-péntekig 8-12 óra között.

Azon betegeink, akik második oltásra érkeznek, a fent leírtak szerint, előre kitöltött nyomtatványt szíveskedjenek magukkal hozni a kétnyelvű igazolás kiállítása érdekében.

Kérjük, hogy az igazolást egy lapra, kétoldalasan nyomtassák ki, mert csak így fogadják el az ellenőrzéskor.

Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA