Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Katonai felsővezetők látogattak az MH Egészségügyi Központba

A jövő katonai felsővezetői  tettek látogatást az MH Egészségügyi Központban (MH EK) 2018. október 30-án.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai Felsővezető Szakirányú Továbbképzési Szak 28. tancsoportjának (továbbiakban KFSZTSZ-28) parancsnoka és 14 hallgatója járt intézményünkben. A csoportfőnökségek és alakulatok feladatrendszerének illetve sajátosságainak megismerése céljából tett látogatások minden évben szerepelnek a képzési tematikában.

1609151703

A szak résztvevői a hagyományoknak megfelelően idén is ízelítőt kaphattak a katona-egészségügy impozáns intézményében.

Dr. Tamási Béla ezredest, a KFSZTSZ-28 parancsnokát valamint az alakulatoktól érkező ezredes, alezredes hallgatókat az MH EK parancsnoka távollétében Csókos Gábor ezredes, törzsfőnök fogadta és köszöntötte. A törzsfőnök nem csupán az intézmény általános bemutatását tette meg, hanem felhívta vezetőtársai figyelmét, hogy a sajátos állományösszetétel, a vegyes finanszírozás és az egészségügyi és a katonai jogszabályi előírásoknak történő egyidejű megfelelésből adódó feladatokkal is szembenéz az intézmény.

1609151703

A Honvédkórház összetett feladatrendszerét és működését Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH EK megbízott orvosigazgatója ismertette, aki előadásában kitért a szakember-utánpótlás kérdéskörére is. Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke tágabb szemszögből mutatta be a NATO katona-egészségügyi elveit és az egészségügyi biztosítással kapcsolatos hazai feladatokat. A missziós egészségügyi tevékenységet Dr. Varga Annamária őrnagy, Védelem-egészségügyi Igazgatóság alosztályvezetője részletezte. A NATO Katona-egészségügyi Kiválósági Központról szóló tájékoztató előadást pedig Dr. Bognár Tamás alezredes, NATO KEKK Értékelő-elemző Osztály munkatársa tartotta meg, aki külön tett említést a 2019-es Vigorous Warriour gyakorlat előkészületeiről.

1609151704

A delegáció a Honvédkórház mindennapi életébe is betekintést nyerhetett. A kórházbejárás alkalmával megtekintették a Sürgősségi Betegellátó Centrum ambuláns és fektető részét, valamint a Járóbeteg Szakrendelő Intézetet.

1609151704

A katonai felsővezetői szak hallgatóiak aktív érdeklődése rávilágított, hogy a katona-egészségügy területe bár speciális, mégis minden alakulat vezetőjének fontos tisztában lenni a fő sajátosságaival és kihívásaival.

KAESZA