Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Katonai és stratégiai főtanácsadónak nevezték ki Dr. Kopcsó István dandártábornokot

2017. február 21., kedd 13:10

A Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelem Orvostan Tanszéki csoport katonai és stratégiai főtanácsadójának nevezték ki Dr. Kopcsó István dandártábornokot, aki a szenátusi teremben tartott ünnepségen vette át kinevezését Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettestől, Dr. Hunyady László dékántól és Dr. Gál János rektori biztostól, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika igazgatójától.

1609151232

A frissen kinevezett főtanácsadót elsőként Dr. Hermann Péter köszöntötte az egyetem vezetése nevében. Kiemelte, a Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelem Orvostan Tanszéken folyó oktatásban az egyetem komoly segítséget kap a Magyar Honvédségtől, hiszen fontos, hogy az orvosi ismeretek mellett a katonai szakmai tudás is helyt kapjon. Hozzátette, a rendvédelemben dolgozók az orvosok munkáját is segítik, különösen katasztrófahelyzetekben.

1609151232

Dr. Hunyady László, az Általános Orvostudományi Kar (ÁOK) dékánja hangsúlyozta, Dr. Kopcsó István szakmai életútja során szerzett szerteágazó és magas szintű tapasztalatainak köszönhetően olyan kiemelkedő tudással és kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amelynek továbbadása egyedülálló lehetőséget biztosít az egyetem számára. A dékán röviden ismertette a katonai és stratégiai főtanácsadó pályafutását, megemlítve többek között, hogy tudományos tevékenységét számos hazai és nemzetközi tudományos folyóiratban megjelent cikk, egyetemi tankönyv, illetve tudományos konferenciákon tartott előadás fémjelzi. Kitért rá, Dr. Kopcsó István jelenleg is részt vesz a szakorvosképzésben, a Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelmi Orvostan Grémium tagjaként, valamint aktívan segíti tanácsaival a kar Honvéd-, Katasztrófa-, és Rendvédelem-Orvostan Tanszéki Csoportjának munkáját.


Dr. Kopcsó István a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke, így személye erős kapcsot jelent a Semmelweis Egyetem és a Honvédkórház között, a kinevezéssel pedig képes lesz tovább erősíteni az intézmények közt meglévő szoros kapcsolatot – mondta köszöntőjében Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka.

1609151232

A dandártábornok a kinevezés átvétele után azt mondta, az elismerés az eddigi pályája csúcsát jelenti. Ismertette, a NATO-ban manapság nem katonai, hanem ún.országképességeket vesznek figyelembe, ide értve a civilek szerepét – például, hogy a lakosság mekkora része tud elsősegélyt nyújtani – és az oktatás színvonalát. A honlapunknak adott interjúban elmondta, a jól szervezett, társadalmilag erős országok alkalmazkodási képessége jobb, ezért ezek könnyebben tudnak újjáépülni egy-egy katasztrófahelyzet után is. Egészségügyi főnökként kapcsolatban áll a nemzetközi katonaorvosi rendszerrel, ami lehetőséget jelent nemzetközi eszmecserére, gyakorlatokban való részvételre. Mint mondta, világszerte kevés a katonaorvos, ezért fontos, hogy a tanszék segítségével minél több civilt érjenek el – ide értve a graduális, posztgraduális képzésben részt vevőket is – akik ún.tartalékosként állhatnak rendelkezésre.

1609151233
Dr. Gál János a Honvéd-, Katasztrófa- és Rendvédelem Orvostan Tanszéki csoport megbízott vezetője emlékeztetett, Dr. Kopcsó Istvánnal már évek óta együttműködik az egyetem az orvosi szimulációs központ révén. Mint mondta, a tanszék az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika keretein belül működik, aminek oka, hogy a honvédelmi területeken az intenzív terápiás, a katonai és katasztrófaellátás egymás mellett létezik, ezeknek pedig az akut sürgősségi ellátás oktatása az egyik alapja.

Forrás: www.semmelweis.hu
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
KAESZA