Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Tájékoztatás az Astra-Zeneca oltás elhalasztásáról

2021. márc. 5. 13:00:50

Tájékoztatjuk az érintett lakosokat, hogy az Operatív Törzs döntése szerint március 6-7-én az Astra-Zeneca oltás elmarad. Az oltás új időpontjáról központi értesítést fognak kapni. Kérjük megértésüket!

Részletek

Katonai attasék a Honvédkórházban

2018. május 15., kedd 10:46

A Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék látogattak el az MH Egészségügyi Központba május 10-én, csütörtökön.

1609151598

A delegációt Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka fogadta. A központ szervezeti felépítéséről és feladatrendszeréről dr. Kopcsó István orvos dandártábornok tartott prezentációt. A Magyar Honvédség egészségügyi főnöke előadásában kitért a központ védelem-egészségügyi feladataira, majd a határvédelmi feladataikról és missziós szerepvállalásukról beszélt. Említést tett a Központ egészségügyi kiképzőbázisáról és rehabilitációs központjairól, valamint a Mobil Biológiai Laboratórium Komplexumról.

Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes a Honvédkórház működési és ellátási rendszerét ismertette. Előadásából a katonai attasék megtudhatták: az igényjogosultak mellett, a kórház a polgári lakosság ellátásáért is felel. A Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója – többek között – beszélt a szakrendelésekről és a járóbeteg-ellátásról, az intézmény orvos- és egészségügyi szakállományáról, az egészségügyi szakdolgozók utánpótlásának fontosságáról, a szakorvosképzésről és az ország déli határánál szolgáló egészségügyi szakemberek munkájáról.

1609151598

Az előadásokat követően a katonadiplomatákat dr. Zacher Gábor főorvos vezette körbe a kórház Sürgősségi Centrumában, majd a Járóbeteg Szakrendelő Intézetetet dr. Timár Mihály orvos ezredes, az intézet igazgatója mutatta be számukra.

A kórházbejárást követően a katonai attasék megismerhették az egészségügyi komplexum AC-3000 típusú csőpostarendszerét, ami az épületeken belül és az épületek között vér- és szövetminták, receptek, leletek, röntgenfelvételek, gyógyszerek, kisebb műszerek és dokumentumok szállítására alkalmas.

1609151598

A program végén az intézmény helikopterleszálló-platformját tekintették meg a delegáció tagjai, amelyre akár a Magyar Honvédségben rendszeresített Mi-8-as, Mi-17-es forgószárnyasok is le tudnak szállni.

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Faragó Fanny

KAESZA