Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Katonai attasék a Honvédkórházban

A Magyarországra akkreditált véderő-, katonai és légügyi attasék látogattak el az MH Egészségügyi Központba május 10-én, csütörtökön.

1609151598

A delegációt Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH Egészségügyi Központ parancsnoka fogadta. A központ szervezeti felépítéséről és feladatrendszeréről dr. Kopcsó István orvos dandártábornok tartott prezentációt. A Magyar Honvédség egészségügyi főnöke előadásában kitért a központ védelem-egészségügyi feladataira, majd a határvédelmi feladataikról és missziós szerepvállalásukról beszélt. Említést tett a Központ egészségügyi kiképzőbázisáról és rehabilitációs központjairól, valamint a Mobil Biológiai Laboratórium Komplexumról.

Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes a Honvédkórház működési és ellátási rendszerét ismertette. Előadásából a katonai attasék megtudhatták: az igényjogosultak mellett, a kórház a polgári lakosság ellátásáért is felel. A Honvédkórház Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója – többek között – beszélt a szakrendelésekről és a járóbeteg-ellátásról, az intézmény orvos- és egészségügyi szakállományáról, az egészségügyi szakdolgozók utánpótlásának fontosságáról, a szakorvosképzésről és az ország déli határánál szolgáló egészségügyi szakemberek munkájáról.

1609151598

Az előadásokat követően a katonadiplomatákat dr. Zacher Gábor főorvos vezette körbe a kórház Sürgősségi Centrumában, majd a Járóbeteg Szakrendelő Intézetetet dr. Timár Mihály orvos ezredes, az intézet igazgatója mutatta be számukra.

A kórházbejárást követően a katonai attasék megismerhették az egészségügyi komplexum AC-3000 típusú csőpostarendszerét, ami az épületeken belül és az épületek között vér- és szövetminták, receptek, leletek, röntgenfelvételek, gyógyszerek, kisebb műszerek és dokumentumok szállítására alkalmas.

1609151598

A program végén az intézmény helikopterleszálló-platformját tekintették meg a delegáció tagjai, amelyre akár a Magyar Honvédségben rendszeresített Mi-8-as, Mi-17-es forgószárnyasok is le tudnak szállni.

Forrás: honvedelem.hu

Fotó: Faragó Fanny

KAESZA