Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Katona-egészségügyi szakemberek tanácskoznak Budapesten

Katona-egészségügyi szakemberek tanácskoznak a következő napokban Budapesten, az idén immáron huszonharmadik alkalommal megrendezett Többnemzeti Katona-egészségügyi Konferencián.

1609151035

Dr. Orosz Zoltán altábornagy nyitotta meg szeptember 14-én, hétfő reggel a Többnemzeti Katona-egészségügyi Konferenciát a budapesti Art Hotelben. Mint a Honvéd Vezérkar főnökhelyettese rövid köszöntőjében rámutatott, jelen esemény az 1992-ben kezdődött amerikai-magyar katona-egészségügyi konferenciák továbbfejlesztése, amelyet idén már huszonharmadszorra rendeztek meg. Orosz Zoltán méltatta a rendezvény sokrétű megközelítését is, hiszen a konferencia témakörei között egyaránt szerepelnek megelőzési vagy járványügyi kérdések, a menedzsmenttel kapcsolatos előadások, illetve súlyos sérültek ellátásával kapcsolatos prezentációk.

1609151035

Mint az altábornagy rámutatott, napjainkban különösen fontos ez az átfogó szemlélet, hiszen a jelenlegi biztonsági környezet is állandó készenlétet kíván meg mindenkitől – így a katona-egészségügyi szakemberektől is – a maga folyamatosan változó, kiszámíthatatlan körülményeivel. Példaként említette az Iszlám Állam tevékenységét, az azzal szorosan összefüggő migrációs válságot, illetve az ukrajnai helyzetet. Orosz Zoltán a katona-egészségügy szempontjából alapvetőnek nevezte a harctéri tapasztalatok feldolgozását és visszaforgatását, és a kihívások folyamatos elemzését is, a konferenciához pedig sok sikert és eredményességet kívánt a résztvevőknek.

1609151035

Forrás: www.honvedelem.hu

Fotó: Krasznai-Nehrebeczky Mária

KAESZA