Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Jött, látott, szeretetet osztogatott

Inkognitóban, nem kéményen át, de nem is szarvasok vontatta szánon, kemény évekkel a vállán érkezett a fehérszakállú a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Szanatórium utcai telephelyére. Még puttony sem volt a hátán, mert tolókocsija csordultig volt csomagokkal, szíve pedig szeretettel melyből bőségesen osztogatott az ágyukhoz kötött, szeretteiktől távol levő beteg embereknek, és az Őket gyógyító, ápoló és gondozó személyzetnek.

1609151474

Szorgalmasan rótta az emeleteket, kórtermet ki nem hagyott, beteget el nem felejtett. Illendően kopogtatott, dallal, mosollyal fogadtatott. Szép szavaival könnyeket-, piros köpenyével dalt is fakasztott. Hozzátartozóktól köszönetet kapott.

Sokan megismerték, üdvözölték, szóba álltak vele, közben osztogatta a csomagokat, meg nem állt a keze. Puszit is kapott szép szavakkal bőven, integettek utána kézzel, s keszkenővel. Néhány órás jelenléte melegséget varázsolt a betegek szívébe. Kérlelték is maradjon, de őt estére már a gyerekek várták. Megértették. Illedelmesen búcsúztatták, s ahogy érkezett, csendesen, botjára támaszkodva elballagott.

1609151474

Néhány emelettel lejjebb levetette piros köpenyét és láthatatlanná vált, hogy 2018-ban újra elhozhassa ajándékát s a gondoskodást, mellyel a Budapest Helyőrség Szociális Alapítvány látta el őt. Ugye kedves Jánka Gyuri bácsi és Medgyesi Tivadar a betegek jövőre is számíthatnak rátok?

KAESZA