Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Jótékonysági koncert a Magyar Szívsebészeti Alapítvány javára

2018. szeptember 7., péntek 16:23

A Magyar Szívsebészeti Alapítvány javára rendezett jótékonysági koncertet a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szeptember 4-én, kedden, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban.

A kulturális rendezvényt az első demokratikusan megválasztott magyar kormány miniszterelnökének felesége, Antall Józsefné és gróf Nyáry Éva festőművész, Emeritus Nagyperjel is megtisztelte.
1609151665
A megnyitón dr. Pellek Sándor orvos alezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Szív-, Ér- és Mellkassebészeti Osztály mellkassebészeti részlegének vezető főorvosa, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend magyarországi nagyperjele elmondta: a közös kulturális rendezvény lényege egy olyan alapítvány támogatása, amely a világon a legmagasabb halálozással járó kardiovaszkuláris betegségekkel veszi fel a harcot. „A Honvédkórház parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy azonnal a kezdeményezés mellé állt, és ennek eredményeképp jött létre az úttörőnek számító kulturális megállapodás a két szervezet között. Emellett a lovagrend célja, hogy olyan archaikus emberi értékekkel járuljon hozzá a kezdeményezéshez és mutasson példát az ifjúságnak, mint a becsületesség, a hűség, a jótékonyság, a szolgálat és az udvariasság. ”
1609151665
Ezt követően dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke fejezte ki örömét annak kapcsán, hogy a jótékonysági gálaesttel lehetőség nyílt a Magyar Szívsebész Társaság nemes céljainak támogatására.
1609151665
Végezetül dr. Szolnoky Jenő osztályvezető főorvos a Magyar Szívsebészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette az alapítvány legfőbb célkitűzését, miszerint: az alapítvány legfőbb célja, hogy fiatal szívsebészeket kiemelkedő szakmai presztízzsel rendelkező szívsebészeti központokba küldjenek tanulni, akik a későbbiekben egy magasabb szintű tudással felvértezve tudnak munkálkodni a magyar szívsebészet fejlődésén.
1609151666
Ezt követően először a Király Miklós nevével fémjelzett Suzuki Gyermek Zenekar, majd a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból álló, virtuóz Harsona Kvartett és a Grassalkovich Vonósnégyes szórakoztatta a közönséget. Dr. Pellek Sándor nagyperjel, az együttműködő szervezetek és a művészek munkáját az alkalomra készített, egyedi Nagyperjeli Éremmel köszönte meg.
Forrás: honvedelem.hu
Fotó: Rácz Tünde
KAESZA