Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Jótékonysági koncert a Magyar Szívsebészeti Alapítvány javára

A Magyar Szívsebészeti Alapítvány javára rendezett jótékonysági koncertet a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ szeptember 4-én, kedden, a Stefánia Palota-Honvéd Kulturális Központban.

A kulturális rendezvényt az első demokratikusan megválasztott magyar kormány miniszterelnökének felesége, Antall Józsefné és gróf Nyáry Éva festőművész, Emeritus Nagyperjel is megtisztelte.
1609151665
A megnyitón dr. Pellek Sándor orvos alezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Szív-, Ér- és Mellkassebészeti Osztály mellkassebészeti részlegének vezető főorvosa, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend magyarországi nagyperjele elmondta: a közös kulturális rendezvény lényege egy olyan alapítvány támogatása, amely a világon a legmagasabb halálozással járó kardiovaszkuláris betegségekkel veszi fel a harcot. „A Honvédkórház parancsnoka, Kun Szabó István vezérőrnagy azonnal a kezdeményezés mellé állt, és ennek eredményeképp jött létre az úttörőnek számító kulturális megállapodás a két szervezet között. Emellett a lovagrend célja, hogy olyan archaikus emberi értékekkel járuljon hozzá a kezdeményezéshez és mutasson példát az ifjúságnak, mint a becsületesség, a hűség, a jótékonyság, a szolgálat és az udvariasság. ”
1609151665
Ezt követően dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke fejezte ki örömét annak kapcsán, hogy a jótékonysági gálaesttel lehetőség nyílt a Magyar Szívsebész Társaság nemes céljainak támogatására.
1609151665
Végezetül dr. Szolnoky Jenő osztályvezető főorvos a Magyar Szívsebészeti Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette az alapítvány legfőbb célkitűzését, miszerint: az alapítvány legfőbb célja, hogy fiatal szívsebészeket kiemelkedő szakmai presztízzsel rendelkező szívsebészeti központokba küldjenek tanulni, akik a későbbiekben egy magasabb szintű tudással felvértezve tudnak munkálkodni a magyar szívsebészet fejlődésén.
1609151666
Ezt követően először a Király Miklós nevével fémjelzett Suzuki Gyermek Zenekar, majd a Budapesti Fesztiválzenekar tagjaiból álló, virtuóz Harsona Kvartett és a Grassalkovich Vonósnégyes szórakoztatta a közönséget. Dr. Pellek Sándor nagyperjel, az együttműködő szervezetek és a művészek munkáját az alkalomra készített, egyedi Nagyperjeli Éremmel köszönte meg.
Forrás: honvedelem.hu
Fotó: Rácz Tünde
KAESZA