Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

Járványügyi intézkedések – összefoglaló

2020. november 19., csütörtök 13:00

Az egyre fokozódó járványügyi helyzet miatt, a 2. hullám kezdete óta Operatív Csoportunkat ismét aktivizáltuk. A csoport nyomon követi a helyzetnek megfelelően meghozott szabályzókat, a betegellátás szervezését folyamatosan alakítja.

A veszélyhelyzet június 18-i vége óta ún.egészségügyi válsághelyzet volt érvényben egészen a következő, november 04-i veszélyhelyzet kihirdetéséig.

Ez azt jelentette többek között, hogy az egészségügyi dolgozókat más egészségügyi intézménybe kirendelhették. Annak ellenére, hogy jogállásunkat és speciális feladatrendszerünket tekintve ez a helyzet közvetlenül nem érintett minket, intézményünk összefogott: katonák és honvédelmi alkalmazottak jelentkeztek önkéntesen más kórházba, belgyógyászat és intenzívterápiás ellátásra.
A fertőzöttek számának növekedése indokolta a humánerőforrás átcsoportosítását. A hévízi rehabilitációs intézeteinket leürítettük, az ott dolgozó kollégáinkat – képesítésünknek megfelelően – ismét a frontvonalhoz állítjuk.
A járóbeteg szakellátást nem állítjuk le, de kapacitásainkat felülvizsgáljuk és a felszabaduló kollégák más, leterheltebb osztályokon tudnak dolgozni.
1609152324
A COVID mintavételezések helyét több ponton alakítottuk ki.
A Sürgősségi Centrumtól a fertőzött betegek részére „fast track” útvonalat jelöltünk ki a COVID osztályunkhoz. A kórházon belüli betegutakat felülvizsgáltuk, biztonságossá tettük a járvány megelőzése érdekében.
Az izolációs zónákat, COVID váró helyiségeket folyamatosan telepítjük.
Fokozottan figyelünk dolgozóink tudásának aktualizálására, jelenleg gyakorlati képzés folyik COVID belgyógyászati betegápolásról.

A COVID betegek ellátását székhelyünkön és a Podmaniczky utcai telephelyünkön végezzük, az esetszámok növekedésének függvényében bevonjuk a Szanatórium utcai és hévízi telephelyeinket is. Célunk az, hogy a járóbeteg és a fekvőbeteg ellátás – a jelenleg hozott szabályokhoz képest – minél gördülékenyebben, szervezettebben működjön. Az onkológiai és a dialízises betegek ellátását folyamatosan végezzük.
EMMI utasítás értelmében kialakítjuk a megfelelő számú lélegeztetőkapacitást.
1609152324
A folyamatos és biztonságos betegellátás érdekében az előre tervezett műtéteket az emberi erőforrások miniszterének utasítása alapján leállítottuk november 10-től. Ez alól kivételt képeznek az akut és sürgős ellátást igénylő műtétek.
Dolgozóink védelme érdekében jelenleg egyik legfontosabb feladatunk a zsiliprendszerek elhelyezése egyes osztályokon.
A biztonságos betegellátáshoz szükséges gépek és fogyóanyagok beszerzése és fogadása folyamatos. Az antigén alapú gyorstesztek speciális területre és esetekre történő felhasználása meggyorsítja a betegek részére az izolációban töltött időt.
1609152325
A kijárási tilalom miatt és az ingyenes tömegközlekedés igénybevételéhez munkáltatói igazolások kiadása a dolgozók részére folyamatosan történik.

A képességek összeálltak, további bővítésekre is készen állnak a tervek.

Kitartunk, együtt legyőzzük a COVID-ot!
KAESZA