Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Járványügyi intézkedések – összefoglaló

2020. november 19., csütörtök 13:00

Az egyre fokozódó járványügyi helyzet miatt, a 2. hullám kezdete óta Operatív Csoportunkat ismét aktivizáltuk. A csoport nyomon követi a helyzetnek megfelelően meghozott szabályzókat, a betegellátás szervezését folyamatosan alakítja.

A veszélyhelyzet június 18-i vége óta ún.egészségügyi válsághelyzet volt érvényben egészen a következő, november 04-i veszélyhelyzet kihirdetéséig.

Ez azt jelentette többek között, hogy az egészségügyi dolgozókat más egészségügyi intézménybe kirendelhették. Annak ellenére, hogy jogállásunkat és speciális feladatrendszerünket tekintve ez a helyzet közvetlenül nem érintett minket, intézményünk összefogott: katonák és honvédelmi alkalmazottak jelentkeztek önkéntesen más kórházba, belgyógyászat és intenzívterápiás ellátásra.
A fertőzöttek számának növekedése indokolta a humánerőforrás átcsoportosítását. A hévízi rehabilitációs intézeteinket leürítettük, az ott dolgozó kollégáinkat – képesítésünknek megfelelően – ismét a frontvonalhoz állítjuk.
A járóbeteg szakellátást nem állítjuk le, de kapacitásainkat felülvizsgáljuk és a felszabaduló kollégák más, leterheltebb osztályokon tudnak dolgozni.
1609152324
A COVID mintavételezések helyét több ponton alakítottuk ki.
A Sürgősségi Centrumtól a fertőzött betegek részére „fast track” útvonalat jelöltünk ki a COVID osztályunkhoz. A kórházon belüli betegutakat felülvizsgáltuk, biztonságossá tettük a járvány megelőzése érdekében.
Az izolációs zónákat, COVID váró helyiségeket folyamatosan telepítjük.
Fokozottan figyelünk dolgozóink tudásának aktualizálására, jelenleg gyakorlati képzés folyik COVID belgyógyászati betegápolásról.

A COVID betegek ellátását székhelyünkön és a Podmaniczky utcai telephelyünkön végezzük, az esetszámok növekedésének függvényében bevonjuk a Szanatórium utcai és hévízi telephelyeinket is. Célunk az, hogy a járóbeteg és a fekvőbeteg ellátás – a jelenleg hozott szabályokhoz képest – minél gördülékenyebben, szervezettebben működjön. Az onkológiai és a dialízises betegek ellátását folyamatosan végezzük.
EMMI utasítás értelmében kialakítjuk a megfelelő számú lélegeztetőkapacitást.
1609152324
A folyamatos és biztonságos betegellátás érdekében az előre tervezett műtéteket az emberi erőforrások miniszterének utasítása alapján leállítottuk november 10-től. Ez alól kivételt képeznek az akut és sürgős ellátást igénylő műtétek.
Dolgozóink védelme érdekében jelenleg egyik legfontosabb feladatunk a zsiliprendszerek elhelyezése egyes osztályokon.
A biztonságos betegellátáshoz szükséges gépek és fogyóanyagok beszerzése és fogadása folyamatos. Az antigén alapú gyorstesztek speciális területre és esetekre történő felhasználása meggyorsítja a betegek részére az izolációban töltött időt.
1609152325
A kijárási tilalom miatt és az ingyenes tömegközlekedés igénybevételéhez munkáltatói igazolások kiadása a dolgozók részére folyamatosan történik.

A képességek összeálltak, további bővítésekre is készen állnak a tervek.

Kitartunk, együtt legyőzzük a COVID-ot!
KAESZA