Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Járványügyi intézkedések – összefoglaló

Az egyre fokozódó járványügyi helyzet miatt, a 2. hullám kezdete óta Operatív Csoportunkat ismét aktivizáltuk. A csoport nyomon követi a helyzetnek megfelelően meghozott szabályzókat, a betegellátás szervezését folyamatosan alakítja.

A veszélyhelyzet június 18-i vége óta ún.egészségügyi válsághelyzet volt érvényben egészen a következő, november 04-i veszélyhelyzet kihirdetéséig.

Ez azt jelentette többek között, hogy az egészségügyi dolgozókat más egészségügyi intézménybe kirendelhették. Annak ellenére, hogy jogállásunkat és speciális feladatrendszerünket tekintve ez a helyzet közvetlenül nem érintett minket, intézményünk összefogott: katonák és honvédelmi alkalmazottak jelentkeztek önkéntesen más kórházba, belgyógyászat és intenzívterápiás ellátásra.
A fertőzöttek számának növekedése indokolta a humánerőforrás átcsoportosítását. A hévízi rehabilitációs intézeteinket leürítettük, az ott dolgozó kollégáinkat – képesítésünknek megfelelően – ismét a frontvonalhoz állítjuk.
A járóbeteg szakellátást nem állítjuk le, de kapacitásainkat felülvizsgáljuk és a felszabaduló kollégák más, leterheltebb osztályokon tudnak dolgozni.
1609152324
A COVID mintavételezések helyét több ponton alakítottuk ki.
A Sürgősségi Centrumtól a fertőzött betegek részére „fast track” útvonalat jelöltünk ki a COVID osztályunkhoz. A kórházon belüli betegutakat felülvizsgáltuk, biztonságossá tettük a járvány megelőzése érdekében.
Az izolációs zónákat, COVID váró helyiségeket folyamatosan telepítjük.
Fokozottan figyelünk dolgozóink tudásának aktualizálására, jelenleg gyakorlati képzés folyik COVID belgyógyászati betegápolásról.

A COVID betegek ellátását székhelyünkön és a Podmaniczky utcai telephelyünkön végezzük, az esetszámok növekedésének függvényében bevonjuk a Szanatórium utcai és hévízi telephelyeinket is. Célunk az, hogy a járóbeteg és a fekvőbeteg ellátás – a jelenleg hozott szabályokhoz képest – minél gördülékenyebben, szervezettebben működjön. Az onkológiai és a dialízises betegek ellátását folyamatosan végezzük.
EMMI utasítás értelmében kialakítjuk a megfelelő számú lélegeztetőkapacitást.
1609152324
A folyamatos és biztonságos betegellátás érdekében az előre tervezett műtéteket az emberi erőforrások miniszterének utasítása alapján leállítottuk november 10-től. Ez alól kivételt képeznek az akut és sürgős ellátást igénylő műtétek.
Dolgozóink védelme érdekében jelenleg egyik legfontosabb feladatunk a zsiliprendszerek elhelyezése egyes osztályokon.
A biztonságos betegellátáshoz szükséges gépek és fogyóanyagok beszerzése és fogadása folyamatos. Az antigén alapú gyorstesztek speciális területre és esetekre történő felhasználása meggyorsítja a betegek részére az izolációban töltött időt.
1609152325
A kijárási tilalom miatt és az ingyenes tömegközlekedés igénybevételéhez munkáltatói igazolások kiadása a dolgozók részére folyamatosan történik.

A képességek összeálltak, további bővítésekre is készen állnak a tervek.

Kitartunk, együtt legyőzzük a COVID-ot!
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA