Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Járványügyi intézkedések – összefoglaló III.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ járványügyi intézkedéseit az alábbiakban olvashatják. 

A Járóbeteg Szakrendelő Intézetben (főbejárattól jobbra a földszinten) COVID ambulanciát hoztunk létre, COVID fertőzésen átesett betegeink belgyógyászati, sebészeti és baleseti sebészeti vizsgálatára.

1609152353

Ne feledjék: A hozzátartozók részére a koronavírusos, COVID osztályon fekvő betegeink állapotával kapcsolatban a kollégák a 30/823–6595 telefonszámon adnak tájékoztatást, hétköznapokon 08:00–16:00 óra között.

A kormány által elrendelt, önkéntes alapon működő antigén tesztelés folyamatos az egészségügyi dolgozók körében.

Néhány dolgozónk részt vesz a Szent László Kórházban mellkasi ultrahang vizsgálat elsajátításához szükséges továbbképzésen.

A Kardiológiai Osztályunkon COVID részleget hoztunk létre. A COVID részlegek és osztályok bővítése fokozatosan, a betegszámoknak megfelelően történik.

1609152353

A telephelyenkénti ágyszámok folyamatos nyomon követését, koordinálását végezzük a hatékonyabb ellátásszervezés érdekében.

A Podmaniczky utcai és a Szanatórium utcai telephelyeken oxigéntartályok beszerelésének előkészületei zajlanak.

Lélegeztetőgépek, monitorok, EKG készülékek, gyorstesztek érkeztek és érkeznek igényeink és a lehetőségek szerint az Állami Egészségügyi Ellátó Központtól. A Tünde utcai telephelyünk raktáraiba is folyamatosan érkeznek a védőfelszerelések.

2020. december 05-én az integrált laborunk elérte a 100.000. mintalevételi számot. A laborban végzendő feladatok ellátását önkéntes orvostanhallgatóink támogatják.

A biztonságos betegellátás érdekében több mint 500 egészségügyi dolgozói, a profiloknak megfelelő átirányítás történt.

A koronavírus-elleni védőoltásokra való felkészülés első állomásaként Budapesten kijelölték intézményünket is, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók önkéntes alapú védőoltása.

A két ünnep között, megerősítve a növekvő számú betegellátást, gazdasági ügyeletet működtetünk.

1609152353

Köszönjük kollégáinknak az áldozatos, sokszor embert próbáló munkájukat! Kitartunk, együtt legyőzzük a COVID-ot!

KAESZA