Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Japán orvoscsoport az MH EK-ban

A magyar egészségügy és elsősorban az idősek ellátása iránt érdeklődött az a 20 fős japán orvosokból és egészségügyi szakemberekből álló csoport, amely az MH Egészségügyi Központ - Honvédkórházban tett látogatást  2013. 10. 07-én.

A Japán Kórházszövetség szervezésében meghirdetett tanulmányút keretén belül érkezett a 20 fős orvosokból, nővérekből, és más egészségügyi dolgozókből álló csoport, akik elsősorban a magyar egészségügyi ellátás, ezen belül a Honvédkórház szerepével, az igényjogosulti körrel, az ágyszámokkal, az ápolási idővel és a finanszírozással kapcsolatban tettek fel kérdéseket. A látogatók érdeklődtek a magyar orvosi képzés felépítéséről, a betegek várakozási idejéről is – egyúttal keresve az összefüggéseket a két idősödő korfájú ország eltérő átlagéletkora valamint egészségügyi ellátási rendszere és orvosszakmai háttere között.

1609150784

Dr. Várhelyi Levente orvos alezredes, interaktív előadását követően körbevezette a csoportot az épületben, bemutatva többek között a Baleseti Sebészeti Osztályt, a Sürgősségi Betegellátó Osztályokat és a sokktalanító műtőt is. A jelenlévők hasznosnak ítélték a kórház megtekintését, a tájékoztatást és az interaktív fórum lehetőségét. A két fél egyúttal kifejezte, hasonló, kölcsönös látogatások megszervezését örömmel venné a jövőben is.

1609150784
KAESZA