Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Isten a haragját képes megfékezni de, irgalmát nem!

2017. szeptember 14., csütörtök 12:43

Megemlékező szentmisét mutatott be Bíró László katolikus tábori püspök az MH EK székhelyén található „ Isteni Irgalmasság”  kápolnában 2017-09-07-én. A kápolna felszentelése 5 évvel ezelőtt történt az ökumené jegyében, hogy aki ide betér lelki nyugalomra találhasson. Fontos, hogy az intézmény helyt adott ennek a jelenlétnek.  Ajtaja nyitva áll minden ember számára.

1609151382
A püspök ünnepi homíliájában kiemelte (Jn20,19–31) evangéliumi részlete nyomán a mai ember hasonlóságát ahogy ’Tamás’. Mi is ilyen bizonyságra vágynánk, hogy a feltámadt Krisztus sebeit lássuk, érintsük. Mert ezen sebek nélkül nincs megváltás. Krisztus hív bennünket a mindennapos találkozásra, ha nem is pont olyan formában ahogy ’Tamásnak’ megjelent. „Isten a haragját képes megfékezni de, irgalmát nem! ”- tanított a főpásztor. A mise befejezése után, az általa megáldott gyertyák és szentképek szétosztásával tette emlékezetesebbé a résztvevők számára az évfordulót.
1609151382
A kápolnában hétköznapokon 12-kor közös imára van lehetőség a kórház betegeiért és dolgozóiért. Minden hónapban egy alkalommal, reggel 7-órakor szentmisét mutat be a Katolikus Tábori Püspökség tábori lelkésze. Az időpontokat előre megjelennek az intézményi hirdetményekben, illetve az MH EK honlapján olvasható éves tervezetben. Ugyanezen napok délutánján 15-órakor a Szanatórium utcai telephelyen is van istentisztelet. A karácsonyt megelőző négy adventi pénteki reggeleken szentmise keretében ünnepi gyertyagyújtásra is sor kerül. A húsvétot megelőző nagyböjti szerdákon déli 12-kor történik a keresztút imádkozás. Karácsony és a húsvétot megelőző időben, igény esetén, külön lehetőség van a lelki megtisztulásra dolgozók számára. Hétfő délutánonként a Katolikus Kórházlelkészség önkéntesei keresik fel betegeket és kérés esetén, a rákövetkező nap, papi látogatás is lehetséges. Katolikus pap rendszeresen, kedd délutánonként megy azokhoz, akik kérik. A szolgálatot rendszerint a Béke téri Szent László templom plébánosa látja el. Sürgős esetben éjjel- nappal hívható kórházlelkészi szolgálat nyújt segítséget. Protestáns és zsidó testvéreket külön kérésre az intézmény betegeket látogatója segíti lelkész, rabbi látogatásában, valamint lehetőség van egyéni segítői beszélgetésre is.
1609151383
KAESZA