Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Isten a haragját képes megfékezni de, irgalmát nem!

Megemlékező szentmisét mutatott be Bíró László katolikus tábori püspök az MH EK székhelyén található „ Isteni Irgalmasság”  kápolnában 2017-09-07-én. A kápolna felszentelése 5 évvel ezelőtt történt az ökumené jegyében, hogy aki ide betér lelki nyugalomra találhasson. Fontos, hogy az intézmény helyt adott ennek a jelenlétnek.  Ajtaja nyitva áll minden ember számára.

1609151382
A püspök ünnepi homíliájában kiemelte (Jn20,19–31) evangéliumi részlete nyomán a mai ember hasonlóságát ahogy ’Tamás’. Mi is ilyen bizonyságra vágynánk, hogy a feltámadt Krisztus sebeit lássuk, érintsük. Mert ezen sebek nélkül nincs megváltás. Krisztus hív bennünket a mindennapos találkozásra, ha nem is pont olyan formában ahogy ’Tamásnak’ megjelent. „Isten a haragját képes megfékezni de, irgalmát nem! ”- tanított a főpásztor. A mise befejezése után, az általa megáldott gyertyák és szentképek szétosztásával tette emlékezetesebbé a résztvevők számára az évfordulót.
1609151382
A kápolnában hétköznapokon 12-kor közös imára van lehetőség a kórház betegeiért és dolgozóiért. Minden hónapban egy alkalommal, reggel 7-órakor szentmisét mutat be a Katolikus Tábori Püspökség tábori lelkésze. Az időpontokat előre megjelennek az intézményi hirdetményekben, illetve az MH EK honlapján olvasható éves tervezetben. Ugyanezen napok délutánján 15-órakor a Szanatórium utcai telephelyen is van istentisztelet. A karácsonyt megelőző négy adventi pénteki reggeleken szentmise keretében ünnepi gyertyagyújtásra is sor kerül. A húsvétot megelőző nagyböjti szerdákon déli 12-kor történik a keresztút imádkozás. Karácsony és a húsvétot megelőző időben, igény esetén, külön lehetőség van a lelki megtisztulásra dolgozók számára. Hétfő délutánonként a Katolikus Kórházlelkészség önkéntesei keresik fel betegeket és kérés esetén, a rákövetkező nap, papi látogatás is lehetséges. Katolikus pap rendszeresen, kedd délutánonként megy azokhoz, akik kérik. A szolgálatot rendszerint a Béke téri Szent László templom plébánosa látja el. Sürgős esetben éjjel- nappal hívható kórházlelkészi szolgálat nyújt segítséget. Protestáns és zsidó testvéreket külön kérésre az intézmény betegeket látogatója segíti lelkész, rabbi látogatásában, valamint lehetőség van egyéni segítői beszélgetésre is.
1609151383
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA