Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Ismét japán hallgatók tanultak a Honvédkórházban

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ és a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara közötti együttműködés keretében immár 5. alkalommal vett részt a tokiói JOSA Nemzetközi Egyetem 14 fő végzős ápoló hallgatója három hetes intenzív betegellátás klinikai kurzuson augusztus 21. és szeptember 7. között. 

A program Deli Mária alezredes, ápolási igazgató szakmai vezetésével, a kórházi szakoktatók szervezésével és felügyeletével valósult meg.

1609151677

A program jelentős része klinikai gyakorlat volt, amelyből 5 napot a hallgatók az MH Egészségügyi Központban teljesítettek. Ittlétük során egyebek mellett a skill-laborban az alapszintű újraélesztés fogásait sajátíthatták el. A gyakorlati napokon a reggeli bevezető előadás után fekvőbeteg osztályokat látogattak, mélyebb ismereteket szereztek az ellátási, ápolási folyamat megismerésében, és párhuzamosan beteg bemutatásokon is részt vehettek. Módot kaptak az európai és a hazai standardok áttekintésére egy-egy kiemelt részterületen, mint a járóbeteg szakrendelő, kardiológia, traumatológia, neurológia, idegsebészet, gasztroenterológia, szülészet-nőgyógyászat, intenzív ellátás, műtéti és gyógytorna tevékenység. A klinikai vizitek előtt a hallgatók bevezető tréningen vettek részt, majd az egyénre szabott betegellátás terén gyakorlati tapasztalatokat szerezhettek.

1609151677
A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, mint egyetemi oktató és gyakorló kórház alapfeladatának tekinti az orvosnak vagy szakdolgozónak készülő tanulók gyakorlati képességfejlesztésének biztosítását. Az intézmény nemzetközi szintű szakmai elismertségét jelzi, hogy távoli kontinensekről is érkeznek hallgatók ismereteik bővítése céljából. A kórház számára is hasznosnak bizonyul az együttműködés, amely során nemzetközi szinten is tudást adhat át és cserélhet. A látogatás további eredménye, hogy az elméleti és gyakorlati ismeretek bemutatása mellett intézményünk dolgozói is megismerhetik a távoli országok ápoló hallgatóinak tudásszintjét, egészségügyi körülményeinek színvonalát és tevékenységét, amely hozzájárul a kórház további szakmai fejlődéséhez.

A hallgatók kórházi jelenléte munkatársaink visszajelzései alapján igen pozitív, motiváló tényező, mely hozzájárul munkánk szakmai és társadalmi elismeréséhez.

1609151677
KAESZA