Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Intézmények közötti együttműködés egy kamasz fiú ellátásáért

Szerző: MH Egészségügyi Központ |  2021. június 11., péntek 8:31

Egy sérült fiatal ellátásában vettek részt az MH Egészségügyi Központ (MH EK)és a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának szakemberei.

A 16 éves fiatal egy sportbalesetben elszenvedett orrsérülés következtében került a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházába, ahol megfigyelése során több alkalommal jelentős orrvérzés jelentkezett nála, amelyet tamponálással sem sikerült megállítani.

Az MH EK valamint a Bethesda Gyermekkórház közötti gyors összefogásnak köszönhetően, a fiút intubálva és lélegeztetve átszállították az MH EK Podmaniczky utcai telephelyén működő központi műtőbe, ahol egy komplex beavatkozás során folytatták az ellátását.

8

A Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Helfferich Frigyes Ph.d. orvos ezredes irányításával, valamint a Gyermekkórház Fül-orr-gégészeti osztályának osztályvezető főorvosának, Dr. Sz. Kovács Istvánnak a közreműködésével megkezdődött a kivérzés megakadályozását célzó műtét.

Az eljárás során a szemüregen keresztül, külső feltárásból, valamint endoszkópos úton az orrüreg felől látták el a vérzésforrást tápláló ereket.

A sikeres beavakozást követően a kiskorú beteget az MH Egészségügyi Központ Podmaniczky utcai telephelyének Intenzív Terápiás Osztályán helyezték el.

5
KAESZA