Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Intézmények közötti együttműködés egy kamasz fiú ellátásáért

Szerző: MH Egészségügyi Központ | 

Egy sérült fiatal ellátásában vettek részt az MH Egészségügyi Központ (MH EK)és a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának szakemberei.

A 16 éves fiatal egy sportbalesetben elszenvedett orrsérülés következtében került a Magyar Református Egyház Bethesda Gyermekkórházába, ahol megfigyelése során több alkalommal jelentős orrvérzés jelentkezett nála, amelyet tamponálással sem sikerült megállítani.

Az MH EK valamint a Bethesda Gyermekkórház közötti gyors összefogásnak köszönhetően, a fiút intubálva és lélegeztetve átszállították az MH EK Podmaniczky utcai telephelyén működő központi műtőbe, ahol egy komplex beavatkozás során folytatták az ellátását.

8

A Fül-Orr-Gége, Fej- és Nyaksebészeti Osztály osztályvezető főorvosa, Dr. Helfferich Frigyes Ph.d. orvos ezredes irányításával, valamint a Gyermekkórház Fül-orr-gégészeti osztályának osztályvezető főorvosának, Dr. Sz. Kovács Istvánnak a közreműködésével megkezdődött a kivérzés megakadályozását célzó műtét.

Az eljárás során a szemüregen keresztül, külső feltárásból, valamint endoszkópos úton az orrüreg felől látták el a vérzésforrást tápláló ereket.

A sikeres beavakozást követően a kiskorú beteget az MH Egészségügyi Központ Podmaniczky utcai telephelyének Intenzív Terápiás Osztályán helyezték el.

5
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA