Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

II. Vezető Beosztású Egészségügyi Szakdolgozók Továbbképzése

A „120 éves a Honvédkórház” rendezvénysorozat részeként tartotta meg a II. Vezető Beosztású Egészségügyi Szakdolgozók Továbbképzését az MH Egészségügyi Központ Ápolási Igazgatósága 2019. május 13-14-én, Balatonakarattyán.

A továbbképzést Deli Mária alezredes, az MH Egészségügyi Központ Ápolási igazgatója nyitotta meg, aki köszöntötte az intézmény szakdolgozóit az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából és beszédében hangsúlyozta, hogy a folyamatos egyéni fejlődés és annak szervezeti támogatása a tudás alapú intézmény egyik alappillére.

1609151900
A résztvevőkkel a megnyitó alkalmával megosztotta gondolatait Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, megbízott orvosigazgató, aki kiemelte az orvosok és ápolók együttműködésének fontosságát és a kölcsönös támogatás jelentőségét.

Dr. Balogh Zoltán, a MESZK országos elnöke arra emlékezett, mi történt az elmúlt évben az ápolás területén, s kitekintett arra, mi várható a következő időszakban.

Molnárné Gardi Katalin, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központvezető aneszteziológiai szakasszisztense, a 2017-es Richter Aranyanyu Díj díjazottja, előadásában önzetlen és példamutató szakmai és önkéntes munkájának mérföldköveit mutatta be, valamint átadta Földeák ajándékát, a horgolt polipokat és kissapkákat a Perinatális Intenzív Centrum vezető ápolójának.

1609151900

A szervezeti kultúra és kommunikáció köré épülő előadássorozat trénerei Tóth Katalin mestertanár, valamint Dr. Szűcs György kommunikációs tréner pszichológus voltak.

A továbbképzés célja, hogy a középvezető munkatársak felkészülhessenek a megoldásra váró feladatok kezelésére, a jövő kihívásaira, így támogatva a kórházat és annak minden munkatársát.
A rendezvény sikeréhez nagyban hozzájárult az ebben az évben fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány és a rendezvénynek otthont adó MH Rekreációs Kiképzési és Konferencia Központ támogató közreműködése.
KAESZA