Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

I. világháborút bemutató fotókiállítás a Honvédkórházban

2015. március 13., péntek 12:30

Az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház dolgozói, betegei, látogatói számára megtekinthető, az I. világháború eseményeit a magyar hadsereg szemszögéből bemutató fotókiállítás nyílt a központ Róbert Károly körúti székhelyén március 12-én.

A Nagy Háború, ahogy a korabeli társadalmak nevezték, centenáriumi emlékéveihez kapcsolódóan ad otthont egy hónapon keresztül az MH Egészségügyi Központ, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság gondozásában létrehozott közel 60 db-os gyűjteménynek.

1609150957

Kovács Imre nyugállományú dandártábornok a kollekció összeállítója a megnyitó ünnepségen elmondta, hogy a munka több éven át zajlott. Kezdetben az I. világháború előtti képeslapokból, bélyeg és levélgyűjteményből állt, melyhez több fotót is sikerült társítani. 2013 nyarán kezdődött a rendezés, a lektor Dr. Ravasz István alezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum muzeológusa volt.

1609150957

A dandártábornok kiemelte, hogy az Osztrák-Magyar Monarchia hadseregében elesett, megsebesült, vagy eltűnt magyar katonák száma, mely több mint 2,5 millió főre becsülhető az egész társadalomra súlyosan hatott és meghatározta az ország jövőjét is.

1609150957

Szabó István vezérőrnagy az MH EK parancsnoka üdvözölte a lehetőséget, hogy a központ, mint korábban többször is, egy ilyen jellegű kiállításnak adhat otthont, mivel fontos feladatának érzi, hogy az intézmény ilyen formában támogassa a kultúrát, a hagyományt, a magas számú látogatottsága révén közelebb hozza a civil társadalmat az értékek megismeréséhez.

1609150957

Beszédében hangsúlyozta, hogy ezek a történelmi emlékek szemléltetik, hogy a harcokban részt vett katonáinknak milyen körülmények közt kellett helytállniuk, a családtagjaik milyen veszteségeket viseltek el. Éppen ezért fontos száz évvel később is emlékezni a háború eseményeire és tanulnunk a következményeiből.

1609150957

A kiállítás képei nyers valójukban mutatják be a fronton harcoló katonák mindennapjait, úgy az egészségügyi ellátástól kezdve, a tábori élet nehézségein át, a lövészárokharc, a rohamok, a csaták utáni drámai pillanatok megragadásáig. Különleges élményt nyújtanak a háborút megelőző és a közben zajló eseményeket is megörökítő korabeli levelek és képeslapok.

1609150957

Megjelennek az olaszországi, délnyugati front eseményei, kiemelten az Isonzói csatákkal és Doberdóval, mely a veszteségeket tekintve, összevetésben Moháccsal és a Don-kanyarral egyenértékű csapás volt a magyar katonákra és azok családjaira.

1609150958

A vándorkiállítás, mely a Magyar Honvédség több alakulatánál is fellelhető lesz, április közepéig látható, a Honvédkórház aula részén.

KAESZA