Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Huszonöt éves a csapatpszichológiai szolgálat

2018. május 25., péntek 13:07

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepelte a Magyar Honvédség csapatpszichológiai szolgálata a Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központban május 24-én.

Negyedszázaddal ezelőtt, a Magyar Honvédség humán szolgálatokkal foglalkozó területéhez kapcsolódva jött létre a csapatpszichológiai szolgálat. Az évforduló alkalmából rendezett szakmai rendezvényen részt vettek az MH Egészségügyi Központ (MH EK) vezetői és pszichológusai, a Magyar Honvédség csapatpszichológusai, az alakulatok parancsnokai vagy helyettesei, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar és a fegyveres- és rendvédelmi társszervek képviselői is.
1609151612

A Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban május 24-én tartott eseményen Kun Szabó István vezérőrnagy, az MH EK parancsnoka köszöntő beszédében idézte fel a szolgálat megalapításának és kezdeti időszakának körülményeit. Mint mondta, a szakmai hátteret az egykori Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, míg a képzés helyszínét a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetem biztosította. „Nem volt zökkenőmentes folyamat, mire mindenki megtalálta helyét és szerepét ebben a speciális rendszerben. Főként azért nem, mert a humán terület összetettsége miatt a szakembereknek gyakran más, nem a pszichológiához kapcsolódó feladatokat is kellett végezniük. Visszatekintve azonban az elmúlt huszonöt év fejlődésére, elismeréssel tekinthetünk rendkívül magas színvonalon dolgozó kollégáink teljesítményére” – emelte ki az MH EK parancsnoka.

1609151612

Kun Szabó István vezérőrnagy rámutatott: bár a szolgálat az MH EK Védelem-egészségügyi Igazgatóság szakmai irányítása alá tartozik, nem tényleges szervezeti egység, hiszen beosztásonként van jelen az alakulatoknál. A tizennégy alakulatnál szolgálatot teljesítő húsz pszichológus munkájára rendkívül nagy szükség van. „Azért dolgoznak, hogy a megterhelő fizikai és pszichikai igénybevétel mellett segítsék a katonák lelki gondozását, ezen keresztül pedig azok családját is. Nagyobb gyakorlatok alkalmával vagy külföldi missziókban katonáink családjukat akár hosszabb időre hátrahagyva is végzik a munkájukat. A szakmájukat professzionális szinten tudják művelni, de a biztos családi háttér hiánya mindenkit érzékenyen érint. Ezért külön köszönetet mondok azoknak a pszichológusoknak, akik műveleti területen teljesítenek szolgálatot” – mondta a parancsnok.

1609151612
A jubileumi eseményen az évforduló alkalmából Kun Szabó István vezérőrnagy elismeréseket adott át, majd a rendezvény szakmai része következett, amelyen a résztvevők előadásokat hallhattak a hazai csapatpszichológia történetéről, képzéséről, gyakorlati alkalmazásáról, az ellátás aspektusairól, a védelem-egészségügy pszichológiai aktualitásairól, valamint az alkalmasság-vizsgálat csapatpszichológiai vonatkozásairól. A szimpóziumon a csapatoknál szolgáló pszichológusoknak is lehetőségük nyílt gondolataik kifejtésére egy-egy tematikus terület kapcsán.
Forrás: Honvedelem.hu
Szerző: Révész Béla
Fotó: Tóth László
KAESZA