Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

Tájékoztatás az Astra-Zeneca oltásra érkezőknek

2021. márc. 4. 15:29:44

Fontos tudnivalók az oltás folyamatáról. Letölthető Hozzájárulási nyilatkozat.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. december 1., kedd 12:29

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

1609152334

A telefonon történő tájékoztatás kéréséhez szükséges megadni a beteg nevét és egy kódot, amit a beteg az intézménybe történő felvétele előtt a hozzátartozókkal egyeztetett, és amit felvételkor az egészségügyi személyzet rendelkezésére bocsát.
Ez a kód lehet bármilyen szó, betű- vagy számkombináció, amit a beteg a felvétele előtt egyeztetett családtagjaival.

Amennyiben a telefonon érdeklődő személy nem ismeri a „kódot”, információ csak abban az esetben adható számára, ha az érdeklődő azonos a beteg által aláírt „Betegtájékoztató és beleegyező nyilatkozat kórházi gyógykezelésbe (általános)” nyilatkozatban szereplő személlyel (név és a beteggel való rokonsági fok vagy egyéb kapcsolat megadásával). Ezen kívül a beteg következő azonosító adatait is ismernie szükséges: név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím VAGY név és TAJ szám.

A fentiek teljesülése érdekében felhívjuk kedves betegeink figyelmét a betegtájékoztató nyilatkozat körültekintő kitöltésére, mivel a hozzátartozótól elektronikus úton nem kérhető be rokoni kapcsolatot igazoló okirat. Intézményünk számára rendkívül fontos az adatvédelmi előírások betartása, ezért a telefonon történő információadást szigorú szabályokhoz kötjük.

Cselekvőképtelen állapotban felvett beteggel kapcsolatos tájékoztatáskor a legközelebbi hozzátartozót a mentőszolgálat tájékoztatása vagy az MH EK medikai moduljában, esetleg az EESZT-ben (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) rögzített adatok alapján tudjuk azonosítani. Ebben az esetben telefonos érdeklődés esetén csak akkor adható információ, amennyiben az érdeklődő a fenti adatbázisok egyikében rögzített személyként nevezi meg magát (pl.házastárs/élettárs, egyenesági rokon) és a beteget teljes mértékben azonosítani tudja (név, születési hely és idő, anyja neve, lakcím VAGY név és TAJ szám).

Kérjük betegeink és hozzátartozóik együttműködését.
KAESZA