Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Csomagátadás a látogatási tilalom idején

2021. márc. 7. 16:52:25

A jelenleg érvényben lévő látogatási tilalom alatt a bent fekvő betegeink saját biztonságuk érdekében nem találkozhatnak hozzátartozóikkal, de fontosnak tartjuk, hogy itt tartózkodásuk ideje alatt is megkaphassák szükséges csomagjaikat szeretteiktől.

Részletek

FONTOS tájékoztató az oltásra érkező pedagógusoknak!

2021. ápr. 1. 12:26:03

Kérjük Önöket, hogy a hétvégi oltás során azért, hogy a kórházon belül a megfelelő védőtávolságokat tudják tartani az alábbi szabályokat tartsák be:

Részletek

Honvédségi oltóbuszok a lakosság szolgálatában

Szerző: Trautmann Balázs | Fotó: Kertész László |  2021. március 27., szombat 15:08

Első alkalommal álltak szolgálatba a civil lakosság oltása érdekében a Magyar Honvédség katonai oltóbuszai, amelyekkel megkezdődött a lakosság oltása a Nógrád megyei Nőtincsen, március 27-én, szombaton. A különlegesen felszerelt CURRUS ARIES típusú jármű és a tíz fős adminisztrációs, valamint egészségügyi személyzet reggel nyolc órától fogadta az előre meghatározott időpontokra érkező 60 év felettieket, illetve a fiatalabb, de krónikus betegséggel rendelkezőket.

Oltóbusz_Nőtincs_03.27 (7)

A lakosság védőoltásának támogatása, valamint a protokollok egységesítése érdekében az 1. sz. Mobil Oltóállomás kitelepült Nógrád megye Rétsági járásába, ahol két nap alatt Nőtincs, Felsőpetény és Ősagárd lakosainak oltását végzik az Operatív Törzs felkérésének megfelelően.

A „pilot” jelleggel indított oltási kampány tapasztalatai alapján folytatódhat majd a kistelepüléseket érintő, a Magyar Honvédség mozgó oltóállomását és szakembereit, a helyi önkormányzatokat és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársait is megmozgató oltási művelet.

Oltóbusz_Nőtincs_03.27 (15)

Mint dr. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára elmondta: pénteken estig már több mint 1 millió 880 ezer állampolgárt kapta meg első, míg 600 ezer főnél is több mindkét védőoltást. Az Országos Oltási Munkacsoport vezetője hangsúlyozta: mindenkit arra kér, hogy regisztráljon a COVID-19 vírusfertőzés hatásai ellen védő oltásra, mert ez az egyetlen fegyver a járvány ellen. „Egyetlen percig sem lehetünk elégedettek, amíg mindenki meg nem kapta az oltást, hiszen csak teljes átoltottság nyújthat védelmet az ország lakossága számára” – fogalmazott.

„A kormány kiemelten fontosnak tartja, hogy azokon a településeken is minél gyorsabban elvégezzék az oltásra regisztráltak ellátását, ahol nincs betöltött háziorvosi praxis vagy egyéb akadályok merültek fel. Ehhez nyújt segítséget a Magyar Honvédség oltóbusza” - tette hozzá dr. György István. Az államtitkár megköszönte az oltásban részt vevő szakemberek és segítőik áldozatkész munkáját, a települési önkormányzatok rugalmas együttműködését és a honvédség gyors, hatékony segítségét.

Oltóbusz Nőtincsen KLAC8027

A HM Currus Zrt. munkatársai a meglévő, CURRUS ARIES típusú, személyszállításra alkalmas moduláris járművek közül ötöt rövid időn belül egészségügyi oltóállomássá alakítottak át.

Dr. Meglécz Katalin orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ haderővédelmi és gyógyító főnöke elmondta: ezekkel a speciális járművekkel egyrészt a honvédség személyi állományának oltását lehet elvégezni, másrészt a magyar lakosság védelmét is segíteni tudják. „Minden olyan képesség és felszerelés, berendezés rajta van ezeken a buszokon, mint ami egy oltóponton is megtalálható. Szeretnénk minél szorosabb együttműködést kialakítani a települések önkormányzataival, hogy minél több helyen tudjunk segíteni a lakosság védelmében” - hangsúlyozta az orvos ezredes.

Oltóbusz_Nőtincs_03.27 (17)

A leendő helyszínekkel kapcsolatban elhangzott: az Országos Oltási Csoport határozza meg ezeket, a Magyar Honvédség oltóbuszai a beérkező hivatalos felkéréseknek megfelelően érkeznek majd ki a meghatározott településekre. A mobil oltóállomások a helyszínre települve tervezetten napi százötven fő védőoltását végzik.

Oltóbusz_Nőtincs_03.27 (10)
KAESZA