Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Honvédelmi Nap Székesfehérváron

A Szent István Emlékév keretében Honvédelmi Nap került megrendezésre szeptember 7-én Székesfehérváron, mely rendezvény híven tükrözi a székesfehérvári polgárok és a helyőrségben szolgálatot teljesítő katonák közötti szoros kapcsolatot. A rendezvény fővédnöke Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára volt, aki beszédében több alkalommal is kitért a honvédség és a város közötti, hagyományokon alapuló szoros kapcsolat fontosságára.

A rendezvényre kilátogató érdeklődők statikus és dinamikus bemutatókat láthattak, valamint az esemény jellegéből fakadóan az egészségmegőrzés kapott kiemelt hangsúlyt. A MH Egészségügyi Központ Közegészségügyi és Járványügyi Szolgálat Egészségfejlesztési Osztály szakemberei az érdeklődők részére szűrővizsgálatokat (vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásmérés), valamint testtömeg mutató (BMI) meghatározást és testzsír százalékos mérést végeztek. A korábbi gyakorlatnak megfelelően a résztvevők prevenciós totókat is kitölthettek és tudásszintjüknek megfelelően ajándéktárgyakat kaphattak.
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika zászlóaljának hallgatói százada irányított katonai testnevelési foglalkozást mutatott be, majd a középiskolások váltóversenye vette át a főszerepet. A rendezvény részeként olyan középiskolás csapatok részére szerveztek honvédelmi versenyt, akik a Honvédelem tantárgyat választható tárgyként vagy szakköri foglalkozásként vették fel tanulmányaik során. A versenyre – melynek kiemelt célja az ifjúság hazafias nevelése és testkultúrájának fejlesztése volt – Székesfehérvárról és Várpalotáról összesen 8 csapat nevezett be.

1609150782
KAESZA