Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Hetedik alkalommal a Ludovika Fesztálon

2016. május 7-én került megrendezésre a VIII. Ludovika Fesztivál, melyen a MH Egészségügyi Központ a hagyományokhoz híven vett részt.

1609151125

A 100 napos ünnepség sorozatot Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg, majd beszédet mondott Molnár Zsolt ezredes, a Magyar Honvédség Ludovika Zászlóalj parancsnoka. Az ünnepség után a fesztivál számos érdekes program lehetőségét kínált a látogatóknak. A műsort a Magyar Honvédség Központi Katonazenekarának zenés alaki bemutatója indította, majd pedig láthattunk többek között kutyás bevetést, műszaki mentést és közelharc bemutatót. Zárásképp a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hagyományőrző harcászati műsorát tekinthettük meg. Mindemellett számos katonai, rendészeti és katasztrófavédelmi bemutatósátor került felállításra, amelyek az egész nap folyamán fogadták az érdeklődőket.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központját az Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet és a Közegészségügyi-Járványügyi Intézet Egészségfejlesztési Osztály állománya képviselte.

A statikus bemutató ponton megjelent vendégek, látogatók megismerhették az alapvető katona-egészségügyi eljárások elemeit és speciális eszközökön gyakorolhatták, kipróbálhatták az alapszintű légútbiztosítás, a vérzéscsillapítás és újraélesztés fogásait. A látogatók kiemelt érdeklődést mutattak az újraélesztés gyakorlására, hiszen ez a mindennapi segítségnyújtás egyik legalapvetőbb részét képezi.

1609151125

Az Egészségfejlesztési Osztály a prevenciós szakmai programjának bemutatásával népszerűsítette az egészséges életmódot 3 különböző blokkban. Az egyéni kockázatbecslést egészségügyi szűrővizsgálatok alapján végezték szakembereink, vércukorszint-, koleszterinszint- vérnyomásmérés és szívstressz-vizsgálat lehetőségét biztosítottuk. A Honvéd Testalkati Program blokk keretében testösszetétel mérést végeztek, és a vizsgálati eredmények alapján lehetőség adódott a testsúlycsökkentési, edzéselméleti és táplálkozási tanácsadásra is. A szűrővizsgálatok mellett az érdeklődőknek lehetősége volt prevenciós totók kitöltésére is, melyek eredményessége alapján prevenciós szakkiadványokat és szakanyagokat nyerhettek.

A MH Egészségügyi Központ statikus bemutatóit megtekintette Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Dr. Orosz Zoltán altábornagy Honvéd Vezérkar Főnök helyettes.

1609151125
KAESZA