Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Hende Csaba honvédelmi miniszter a „Hazáért Érdemjellel” tüntette ki Kádár Sándor őrnagyot hősies tettéért

2015. június 12., péntek 7:48

Hende Csaba honvédelmi miniszter a mai napon (2015. 06. 11.) a legmagasabb elismerést, a „Hazáért Érdemjelet” adományozta Kádár Sándor őrnagynak, a Magyar Honvédség vadászpilótájának, akit a Magyar Honvédség Egészségügyi Központban látogatott meg.

1609150994

A tárca vezetője a kitüntetés átadásakor elmondta, Kádár Sándor őrnagy a legfontosabb katonai erényből, a bátorságból vizsgázott jelesre és a földi irányítással együtt a lehető legjobban oldották meg azt a szerdai vészhelyzetet, mikor a magyar légierő Gripen vadászrepülőgépe műszaki meghibásodás miatt leszállásra alkalmatlanná vált.

1609150995

A Gripent vezető őrnagy végül kényszerleszállást hajtott végre, majd katapultált Kecskeméten, miután az általa vezetett együléses vadászrepülőgép orrfutója meghibásodott. Az őrnagy példás helytállással, saját döntése alapján, testi épségét kockáztatva a repülőgép elhagyása helyett – amely a gép lakott területen kívüli megsemmisülését eredményezte volna – a jóval kockázatosabb hasraszállás mellett döntött, és megmentette a magyar légierő JAS-39 Gripen vadászrepülőgépét. A szerencsétlenül járt 30-as oldalszámú gépet ma már saját kerekein egy hangárba vontatták, a szakértői vizsgálatok alapján a repülőgép javítható.
1609150996

A pilótát a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjában kezelik nyolc napon túl gyógyuló gerincsérüléssel. Sérülése műtéti beavatkozást jelenleg nem igényel, felépülése, rehabilitációja előreláthatólag fél évet vesz igénybe.
1609150996

A Hazáért Érdemjel a honvédelmi miniszter által adományozható legmagasabb elismerés, ami a szolgálat vagy a honvédelem ügye érdekében kifejtett kiemelkedő, különleges tevékenység, bátor helytállás, hősies magatartás elismerésére adományozható.

Közlemény: HM Sajtó Osztály

Fotó: Rácz Tünde-Zrínyi Média

KAESZA