Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Hatvanéves a Honvédkórház reumatológiai osztálya

Tudományos és művészeti előadásokkal ünnepelték a Honvédkórház reumatológiai osztályának 60. évfordulóját november 27-én csütörtökön az intézményben.

1609150922

Dr. Zsiros Lajos dandártábornok, az MH Egyészségügyi Központ orvos-igazgatója előadásában elmondta: a reumatológia az orvostudomány azon ága, amely a mozgásszervek (csont, ízület, izom) betegségeinek vizsgálatával, illetve a nem műtéti úton történő gyógyításával foglalkozik. A Honvédkórházban 1899 óta foglalkoznak az ilyen betegségek kezelésével, de 1955-ben épült – az igényeknek megfelelően – új rendelő és főorvosi szoba. Ekkor vezették be a elektroterápiát, a szénsavas fürdőt és más fontos kezeléseket. 1957-ben nyílt meg a komplex, felújított reuma- és fizioterápiás osztály.

A reumatológia sok katonát is kezel, ugyanis a munkájukkal együtt járó túlterhelések és panaszok gyakran az említett osztályhoz tartoznak. Ezek általában a gerincbántalmakat, a missziós munkával járó egészségügyi kockázatokat, illetve az extrém tevékenységek (ejtőernyőzés, búvárkodás) miatt kialakuló betegségeket jelentik.

1609150922

Az igazgató előadása végén kijelentette, hogy a reumatológia a Honvédkórház valamennyi területét átfogja, és összefonódik az orvostudomány minden ágával.

Prof.dr. Sandra Sándor, az osztály rendelésvezető főorvosa az ünnepségen azt mondta, hogy a reumatológia beírta magát a magyar orvostudomány történetébe, hiszen a különböző tudományos eredményeik maradandónak bizonyultak. Emellett szólt arról is, hogy az eredmények eléréséhez az a „kiváló gárda” is nélkülözhetetlen volt, amely az osztályon dolgozik.
1609150923


Forrás: www.honvedelem.hu

Készítette: Nyulas Szabolcs
Fotó: Dévényi Veronika

KAESZA