Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Hasznosított csatorna-hő biztosítja a kórház hűtését-fűtését

2014. október 10., péntek 8:08

Egy új innovatív projekt keretei között valósult meg az MH Egészségügyi Központ fűtés- hűtés-kiegészítő rendszere, amely a Róbert Károly körút alatt húzódó szennyvíz csatorna hőjét hasznosítja.A beruházás a HM EI ZRt. és Honvédelmi Minisztérium együttműködésében összesen 734 millió forintból jött létre és működtetésével éves szinten, 102 millió forint takarítható meg.A hőközpont ünnepélyes átadását 2014. október 7-én tartották.

A rendszer egyik legfontosabb előnye, hogy a hőszivattyúval kinyert energia a ma elterjedt megoldásoknál kevésbé terheli a környezetét, ugyanis a szennyvíz közel állandó kedvező hőmérséklete miatt, az egyik leghatékonyabb hőforrás, amely hőszivattyús hűtés-fűtési rendszerekkel hasznosítható.

1609150887

Az átadó ünnepségen az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, Szabó István vezérőrnagy a megvalósítás egyik legfontosabb részeként említette a környezet megóvása érdekében tett szándékot, az újrahasznosítás fontosságát és az ország egyik legnagyobb kórházának energia függőségének csökkenését, ugyanis a hő központ a Honvédkórház fűtésének harminc százalékát biztosítja.
1609150887

Tarlós István Budapest főpolgármestere a főváros érdemét emelte ki: „Budapest ismét bemutat valami újat, amire az egész ország büszke lehet, a főváros szerepe nem behelyettesíthető. Egy új dologról beszélünk, amely innovatív és takarékos. ”

Pálinkás József az Innovációs Hivatal létrehozásáért felelős kormánybiztos beszédében megerősítette, hogy a hivatal célja, hogy a hasonló magyar fejlesztések, ötletek Magyarországon valósuljanak meg, magyar intézmények legyenek a haszonélvezőik.
1609150887

Az átadó részeként Tarlós István főpolgármester és Móró Lajos a HM EI ZRt vezérigazgatója átadta a csatornahő-hasznosító üzem jelképes kulcsát Hende Csaba Magyarország honvédelmi minisztere és Szabó István vezérőrnagy részére.
1609150887

Hende Csaba záróbeszédében úgy fogalmazott: „Ez az intézmény a főváros és az ország kritikus infrastruktúráinak egyik nagyon fontos eleme, hiszen a Honvédkórháznak, bármiféle vészhelyzet esetén olyan speciális feladatai vannak, amelyet más kórház nem tud átvenni. Ezért fontos megteremteni az energia felhasználási hátterét. ”
1609150887

A technológia telepítésének és működtetésének a következő előnyeivel lehet számolni:

-a szennyvíz közel állandó hőmérséklete miatt az egyik leghatékonyabb hőszivattyús hűtés-fűtési rendszer
-hűtés-fűtés üzemmódban egyaránt működtethető,
-zárt rendszerben működik, nem keletkezik szagszennyezés a környezetben és veszélyes hulladék a helyszínen,
-gyorsan kivitelezhető a technológia,
-a technológia működésének várható élettartama legalább 18 év, de igény szerint egyes gépegységek közben is megújíthatók, lecserélhetők,
-a működést szoftveres felügyelet követi nyomon, kidolgozott a karbantartási metodika és ciklus, emellett a vezérlő komputer figyelmeztet is a teendőkre (a távfelügyelet része),
-az egyedi kialakítású fődarabok (szennyvízszűrő, hőcserélő, tárolótartályok) magyarországi gyártásúak.

A 2013. szeptemberében indult beruházás a megújuló energia hasznosítására szakosodott Thermowatt kft kivitelezésében került lebonyolításra.

1609150888

Fotó: honvedelem.hu

KAESZA