Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

„Harctéri életmentés” az Országos Haditorna Bajnokságon

Az Országos Haditorna Bajnokságon ellenőrizték a versenyzők egészségügyi felkészültségét az MH Egészségügyi Központ szakemberei 2019. április 11-12-én, Budapesten.

A középiskolások részére szervezett honvédelmi ismereteket felölelő bajnokságon, a tanulók 21 csapatban mutatták meg fizikai és elméleti tudásukat egyaránt.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet, egészségügyi szakkiképző állománya a tanulók egészségügyi ismereteit ellenőrizte a verseny egyik állomáshelyén.

1609151856

A tapasztaltak alapján, a bajnokságon résztvevők jól felkészültek az alapszintű katonai-egészségügyi ismeretek elméleti és gyakorlati kérdéseiből egyaránt. A gyakorlat során a 14 kérdést tartalmazó írásbeli tesztet csapatban oldották meg és magas színvonalon végezték az újraélesztés feladatait, valamint megfelelő volt az egészségügyi protokollokban lévő jártasságuk.

A tanulók kiemelkedően jó teljesítménye bizonyítja, hogy a bajnokság során mérhető egészségügyi tudás a hétköznapi életben is nélkülözhetetlen képességet ad a fiatalok részére, amely a társaik számára is példamutatással bír.

1609151856
KAESZA