Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Főpszichológusok szakmai összevonása

2016. szeptember 26., hétfő 13:18

Hagyomány, hogy ősszel gyűlnek össze a Magyar Honvédség pszichológusai, a csapattagozat és a központi tagozat képviselői egyaránt, kiegészülve más rendvédelmi szervek szakembereivel, hogy aktuális szakmai kérdésekről egyeztessenek, hallgassanak meg előadásokat. Idén szeptemberben került megrendezésre Mályiban a Magyar Honvédség Főpszichológusi Összevonása, amely már a nyolcadik volt a sorban.

1609151172
A MH szakemberein kívül az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Intézet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr Főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ pszichológusai is részt vettek a rendezvényen.
A teljes szakállományból néhányan hiányoztak elfoglaltságuk miatt az összevonásról, hiszen az alkalmasság-vizsgálatok és a határ menti pszichológiai biztosítás folyamatos szolgálatot követel.
Az összevonást, Andó Sándor ezredes MH Főpszichológus távollétében Molnár László András alezredes kiemelt főtiszt (ov.h.) nyitotta meg. A két nap során áttekintésre kerültek az elmúlt egy év aktualitásai, a jelenleg hatályos – a pszichológiai tevékenységet szabályozó – jogszabályok, az alkalmasság-vizsgálat aktuális kérdései. Külön előadások, diskurzusok foglalkoztak a határ menti feladatok pszichológiai biztosításának tapasztalatairól a rendőrség és a Honvédség részéről egyaránt.
A második napon egyeztetésre került az iraki misszió pszichológiai biztosításának tapasztalatai, a brüsszeli magyar külképviselet munkatársai részére nyújtott PTSD kezelés.
Ezeket követte a tűzszerész balesetek pszichológiai vonatkozásaival kapcsolatos szakmai megbeszélés.
Végül, de nem utolsó sorban csapatpszichológiai szolgálat jelene és jövője volt a téma.
A sikeres főpszichológusi összevonást Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök zárta be, külön kiemelve a pszichológiai szolgálat fontosságát, és elismertségét.

1609151172
KAESZA