Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Főpszichológusok szakmai összevonása

2016. szeptember 26., hétfő 13:18

Hagyomány, hogy ősszel gyűlnek össze a Magyar Honvédség pszichológusai, a csapattagozat és a központi tagozat képviselői egyaránt, kiegészülve más rendvédelmi szervek szakembereivel, hogy aktuális szakmai kérdésekről egyeztessenek, hallgassanak meg előadásokat. Idén szeptemberben került megrendezésre Mályiban a Magyar Honvédség Főpszichológusi Összevonása, amely már a nyolcadik volt a sorban.

1609151172
A MH szakemberein kívül az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Intézet, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Rendőr Főkapitányság és a Terrorelhárítási Központ pszichológusai is részt vettek a rendezvényen.
A teljes szakállományból néhányan hiányoztak elfoglaltságuk miatt az összevonásról, hiszen az alkalmasság-vizsgálatok és a határ menti pszichológiai biztosítás folyamatos szolgálatot követel.
Az összevonást, Andó Sándor ezredes MH Főpszichológus távollétében Molnár László András alezredes kiemelt főtiszt (ov.h.) nyitotta meg. A két nap során áttekintésre kerültek az elmúlt egy év aktualitásai, a jelenleg hatályos – a pszichológiai tevékenységet szabályozó – jogszabályok, az alkalmasság-vizsgálat aktuális kérdései. Külön előadások, diskurzusok foglalkoztak a határ menti feladatok pszichológiai biztosításának tapasztalatairól a rendőrség és a Honvédség részéről egyaránt.
A második napon egyeztetésre került az iraki misszió pszichológiai biztosításának tapasztalatai, a brüsszeli magyar külképviselet munkatársai részére nyújtott PTSD kezelés.
Ezeket követte a tűzszerész balesetek pszichológiai vonatkozásaival kapcsolatos szakmai megbeszélés.
Végül, de nem utolsó sorban csapatpszichológiai szolgálat jelene és jövője volt a téma.
A sikeres főpszichológusi összevonást Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, MH egészségügyi főnök zárta be, külön kiemelve a pszichológiai szolgálat fontosságát, és elismertségét.

1609151172
KAESZA