Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Folytatódik a tudományos élet az MH EK Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés és a Hévízi Rehabilitációs Intézet szervezésében

A szakrendelés vezető főorvosa - Prof. dr. Sandra Sándor és munkatársai – még 2014 –ben fogalmazta meg és tűzte ki célul, hogy a szakterületen dolgozókat meg kell ismertetni a legújabb tudományos kutatások eredményeivel, hogy azokat a napi feladatok végrehajtása során egységesen alkalmazni tudják. Nagyon fontos, hogy más intézmények megismerjék egymás munkáját, az arra érdemes elveket, módszereket átvegyék; a szakterületen dolgozó állomány szakmailag és emberileg összekovácsolódjon.

1609151080

A fentiek jegyében került sor immár harmadik alkalommal, 2016. január 29–30 –án Hévízen, a Hévízi Rehabilitációs Intézet objektumában a ma már hagyományosnak tekinthető év eleji továbbképzésre. A gyakorlati tapasztalatok ismertetésével, új készülékek és a betegek számára elérhető otthon is igénybe vehető kiegészítő terápiás lehetőségek bemutatásával, és az egyre inkább előtérbe kerülő probléma, a stressz és kezelésének lehetőségeivel bővíthették a hallgatók az ismereteiket. A rendezvény, az elmúlt évek újdonságain túl az orvoslás összetettségét, a test és lélek összefüggését is hangsúlyozta. Prof.dr. Bagdy Emőke magas színvonalú előadásában hangzott el a „Minden fejben dől el” mondat, mely a résztvevők között többször előkerült elemzések, következtetések során a tanfolyam ideje alatt. Az elhangzott értékes előadások a múlt, jelen és jövő gyógymódjairól mindenki számára tartogattak újdonságokat, érdekességeket. A rendezvényt a lendületesség és humor végigkísérte, melyhez hozzájárult Prof.dr. Sandra Sándor érdekes és tanulságos történetekkel átszőtt moderálása is. A két nap ívét méltóképpen zárta Szóka Júlia operettprimadonna, akinek csodálatos előadása példázta, hogy milyen hamar tudnak érzelmeink váltakozni a vidámság és a szomorúság között. A Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés által bevezetett tudományos igényű továbbképzés híre ma már országosan is elterjedt, ismertté vált. Az ország különböző területeiről – Balatonfüred, Budapest ORFI, Győr, Gyula, Harkány, Hatvan, Keszthely, Miskolc, Pécs, Szeged, Visegrád – érkeztek más hasonló feladatot ellátó polgári intézmények vezetői és dolgozói, összesen 140 szakdolgozó és 73 orvos részvételével, és a HRI beutalt betegei is érdeklődéssel hallgatták az előadásokat. A továbbképzésen elhangzottak célkitűzése, a megfogalmazott feladatai érdekében tevékenykedő szakmailag felkészült csapat továbbra is azon fáradozik, hogy az újabb módszerek termékeny talajra hulljanak, azok a napi gyógyításban realizálódjanak a társadalom és a betegek érdekében; a nyugati és keleti gyógymódok együttes használata a gyógyítást hatékonyabbá tegye.

1609151080
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA