Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Folytatódik a tudományos élet az MH EK Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés és a Hévízi Rehabilitációs Intézet szervezésében

2016. február 3., szerda 10:36

A szakrendelés vezető főorvosa - Prof. dr. Sandra Sándor és munkatársai – még 2014 –ben fogalmazta meg és tűzte ki célul, hogy a szakterületen dolgozókat meg kell ismertetni a legújabb tudományos kutatások eredményeivel, hogy azokat a napi feladatok végrehajtása során egységesen alkalmazni tudják. Nagyon fontos, hogy más intézmények megismerjék egymás munkáját, az arra érdemes elveket, módszereket átvegyék; a szakterületen dolgozó állomány szakmailag és emberileg összekovácsolódjon.

1609151080

A fentiek jegyében került sor immár harmadik alkalommal, 2016. január 29–30 –án Hévízen, a Hévízi Rehabilitációs Intézet objektumában a ma már hagyományosnak tekinthető év eleji továbbképzésre. A gyakorlati tapasztalatok ismertetésével, új készülékek és a betegek számára elérhető otthon is igénybe vehető kiegészítő terápiás lehetőségek bemutatásával, és az egyre inkább előtérbe kerülő probléma, a stressz és kezelésének lehetőségeivel bővíthették a hallgatók az ismereteiket. A rendezvény, az elmúlt évek újdonságain túl az orvoslás összetettségét, a test és lélek összefüggését is hangsúlyozta. Prof.dr. Bagdy Emőke magas színvonalú előadásában hangzott el a „Minden fejben dől el” mondat, mely a résztvevők között többször előkerült elemzések, következtetések során a tanfolyam ideje alatt. Az elhangzott értékes előadások a múlt, jelen és jövő gyógymódjairól mindenki számára tartogattak újdonságokat, érdekességeket. A rendezvényt a lendületesség és humor végigkísérte, melyhez hozzájárult Prof.dr. Sandra Sándor érdekes és tanulságos történetekkel átszőtt moderálása is. A két nap ívét méltóképpen zárta Szóka Júlia operettprimadonna, akinek csodálatos előadása példázta, hogy milyen hamar tudnak érzelmeink váltakozni a vidámság és a szomorúság között. A Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés által bevezetett tudományos igényű továbbképzés híre ma már országosan is elterjedt, ismertté vált. Az ország különböző területeiről – Balatonfüred, Budapest ORFI, Győr, Gyula, Harkány, Hatvan, Keszthely, Miskolc, Pécs, Szeged, Visegrád – érkeztek más hasonló feladatot ellátó polgári intézmények vezetői és dolgozói, összesen 140 szakdolgozó és 73 orvos részvételével, és a HRI beutalt betegei is érdeklődéssel hallgatták az előadásokat. A továbbképzésen elhangzottak célkitűzése, a megfogalmazott feladatai érdekében tevékenykedő szakmailag felkészült csapat továbbra is azon fáradozik, hogy az újabb módszerek termékeny talajra hulljanak, azok a napi gyógyításban realizálódjanak a társadalom és a betegek érdekében; a nyugati és keleti gyógymódok együttes használata a gyógyítást hatékonyabbá tegye.

1609151080
KAESZA