Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Folytatódik a tudományos élet az MH EK Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés és a Hévízi Rehabilitációs Intézet szervezésében

2016. február 3., szerda 10:36

A szakrendelés vezető főorvosa - Prof. dr. Sandra Sándor és munkatársai – még 2014 –ben fogalmazta meg és tűzte ki célul, hogy a szakterületen dolgozókat meg kell ismertetni a legújabb tudományos kutatások eredményeivel, hogy azokat a napi feladatok végrehajtása során egységesen alkalmazni tudják. Nagyon fontos, hogy más intézmények megismerjék egymás munkáját, az arra érdemes elveket, módszereket átvegyék; a szakterületen dolgozó állomány szakmailag és emberileg összekovácsolódjon.

1609151080

A fentiek jegyében került sor immár harmadik alkalommal, 2016. január 29–30 –án Hévízen, a Hévízi Rehabilitációs Intézet objektumában a ma már hagyományosnak tekinthető év eleji továbbképzésre. A gyakorlati tapasztalatok ismertetésével, új készülékek és a betegek számára elérhető otthon is igénybe vehető kiegészítő terápiás lehetőségek bemutatásával, és az egyre inkább előtérbe kerülő probléma, a stressz és kezelésének lehetőségeivel bővíthették a hallgatók az ismereteiket. A rendezvény, az elmúlt évek újdonságain túl az orvoslás összetettségét, a test és lélek összefüggését is hangsúlyozta. Prof.dr. Bagdy Emőke magas színvonalú előadásában hangzott el a „Minden fejben dől el” mondat, mely a résztvevők között többször előkerült elemzések, következtetések során a tanfolyam ideje alatt. Az elhangzott értékes előadások a múlt, jelen és jövő gyógymódjairól mindenki számára tartogattak újdonságokat, érdekességeket. A rendezvényt a lendületesség és humor végigkísérte, melyhez hozzájárult Prof.dr. Sandra Sándor érdekes és tanulságos történetekkel átszőtt moderálása is. A két nap ívét méltóképpen zárta Szóka Júlia operettprimadonna, akinek csodálatos előadása példázta, hogy milyen hamar tudnak érzelmeink váltakozni a vidámság és a szomorúság között. A Reumatológia és Fizioterápia Szakrendelés által bevezetett tudományos igényű továbbképzés híre ma már országosan is elterjedt, ismertté vált. Az ország különböző területeiről – Balatonfüred, Budapest ORFI, Győr, Gyula, Harkány, Hatvan, Keszthely, Miskolc, Pécs, Szeged, Visegrád – érkeztek más hasonló feladatot ellátó polgári intézmények vezetői és dolgozói, összesen 140 szakdolgozó és 73 orvos részvételével, és a HRI beutalt betegei is érdeklődéssel hallgatták az előadásokat. A továbbképzésen elhangzottak célkitűzése, a megfogalmazott feladatai érdekében tevékenykedő szakmailag felkészült csapat továbbra is azon fáradozik, hogy az újabb módszerek termékeny talajra hulljanak, azok a napi gyógyításban realizálódjanak a társadalom és a betegek érdekében; a nyugati és keleti gyógymódok együttes használata a gyógyítást hatékonyabbá tegye.

1609151080
KAESZA