Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Főhajtás a magyar hősi halott orvosok emlékműve előtt

Ez az emlékmű méltó ahhoz, hogy minden ma praktizáló orvost emlékeztessen: bennük van a betegek reménysége – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter azon a kegyeleti koszorúzáson, amelyet november 5-én tartottak Budapesten, a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál.

1609151708
Az Üllői úton található az az emlékmű, amelyet a háborúkban részt vevő, hősi halált halt katonaorvosok és -ápolók tiszteletére emeltek 1942-ben. A szobor eredetileg az első világháborús hősök emlékére készült, napjainkban azonban már az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, a két világháború, illetve az 1956-os forradalom egészségügyi területen szolgálatot teljesítő halottaira emlékeznek előtte.A Nemzeti Fórum Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium és Budapest-Józsefváros Önkormányzata által közösen tartott megemlékezésen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet. A tárcavezető kiemelte, hogy az egykori harctereken szolgálatot ellátó katonaorvosok tevékenysége messze túlmutatott szakmájuk gyakorlásán. Mint mondta, ők voltak azok, akik nem csak segítő jobbot nyújtottak, de megnyugvást is adtak a súlyosan sebesült vagy haldokló katonáknak. „Ez az emlékmű méltó ahhoz, hogy minden ma praktizáló orvost emlékeztessen: bennük van a betegek reménysége, ők hoznak áldozatot azért, amiért elődeik is áldozatot hoztak a háborúban, a forradalomban, a szabadságharcban" – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
1609151708
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, egyben a szobrot évekkel ezelőtt felújító Nemzeti Fórum Egyesület elnöke beszédében a szobrot magyar történelmi mementónak nevezte, amely egyaránt emlékeztet 1848/49, a világégések és az 1956-os forradalom áldozataira. „A gyász alkalmából mi azokra emlékezünk, akik orvosok, betegszállítók, mentősök, ápolók voltak szabadságharcban, forradalomban, háborúban, és tartották a reményt azokban, akik a hazáért harcoltak. Orvoskatona hőseink értünk is feláldozták az életüket. Jövőnkre is ügyelünk, ha rájuk emlékezünk" – zárta beszédét Lezsák Sándor.Az eseményen, amelyen részt vett többek között Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is, katonai tiszteletadás mellett helyezték el az emlékezés koszorúit a szobor talapzatán.
1609151708
Fotó: Rácz Tünde
Forrás: honvedelem.hu
KAESZA