Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Főhajtás a magyar hősi halott orvosok emlékműve előtt

2018. november 8., csütörtök 7:12

Ez az emlékmű méltó ahhoz, hogy minden ma praktizáló orvost emlékeztessen: bennük van a betegek reménysége – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter azon a kegyeleti koszorúzáson, amelyet november 5-én tartottak Budapesten, a Magyar Orvos Hősi Halottak Emlékszobránál.

1609151708
Az Üllői úton található az az emlékmű, amelyet a háborúkban részt vevő, hősi halált halt katonaorvosok és -ápolók tiszteletére emeltek 1942-ben. A szobor eredetileg az első világháborús hősök emlékére készült, napjainkban azonban már az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, a két világháború, illetve az 1956-os forradalom egészségügyi területen szolgálatot teljesítő halottaira emlékeznek előtte.A Nemzeti Fórum Egyesület, a Honvédelmi Minisztérium és Budapest-Józsefváros Önkormányzata által közösen tartott megemlékezésen dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet. A tárcavezető kiemelte, hogy az egykori harctereken szolgálatot ellátó katonaorvosok tevékenysége messze túlmutatott szakmájuk gyakorlásán. Mint mondta, ők voltak azok, akik nem csak segítő jobbot nyújtottak, de megnyugvást is adtak a súlyosan sebesült vagy haldokló katonáknak. „Ez az emlékmű méltó ahhoz, hogy minden ma praktizáló orvost emlékeztessen: bennük van a betegek reménysége, ők hoznak áldozatot azért, amiért elődeik is áldozatot hoztak a háborúban, a forradalomban, a szabadságharcban" – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter.
1609151708
Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, egyben a szobrot évekkel ezelőtt felújító Nemzeti Fórum Egyesület elnöke beszédében a szobrot magyar történelmi mementónak nevezte, amely egyaránt emlékeztet 1848/49, a világégések és az 1956-os forradalom áldozataira. „A gyász alkalmából mi azokra emlékezünk, akik orvosok, betegszállítók, mentősök, ápolók voltak szabadságharcban, forradalomban, háborúban, és tartották a reményt azokban, akik a hazáért harcoltak. Orvoskatona hőseink értünk is feláldozták az életüket. Jövőnkre is ügyelünk, ha rájuk emlékezünk" – zárta beszédét Lezsák Sándor.Az eseményen, amelyen részt vett többek között Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere is, katonai tiszteletadás mellett helyezték el az emlékezés koszorúit a szobor talapzatán.
1609151708
Fotó: Rácz Tünde
Forrás: honvedelem.hu
KAESZA