Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Flashmobon befolyt adomány a koraszülött babáknak

2017. május 26., péntek 12:06

A Kenguruzás Világnapján, az ország több pontján tartott flashmobon összegyűlt adományokból kapott a Honvédkórház koraszülött részlege is, 2017. május 24-én.

A Kenguruzás Világnapján, május 15-én az ország több pontján táncoltak egyszerre édesanyák babáikkal a hátukon, a Kangatraining Magyarország, a Korábban Érkeztem Alapítvány és a Melletted a Helyem Egyesület által szervezett flashmob keretében.

A kengurumódszert 1979 óta alkalmazzák a koraszülöttek ellátásában, amelynek lényege, hogy a babák az inkubátorból arra az időre kivéve, az anya vagy az apa mellkasán helyezkednek el. Ezzel a koraszülöttek labilis hőháztartását megfelelőképp biztosítva és a szülő-gyermek szoros kapcsolat kiépítésének is kedvezve. A módszer által a csecsemők életfunkciói, oxigénellátottsága és pulzusa stabilabbak.

1609151323

A módszer népszerűsítése érekében szervezett közös táncos mozgás célja volt összefogásra és gyűjtésre invitálni mindenkit. A rendezvényeken befolyt adományokból az ország különböző pontjain lévő kórházakban működő Perinatális Intenzív Centrumokat (PIC) kívánták támogatni, a kenguru módszer tárgyi feltételeivel, valamint kis ruhácskákkal, pelenkákkal. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórház koraszülött intenzív centruma, másnéven “PIC”-e is részesült az összegyűlt adományokból.

1609151323
KAESZA