Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Fizioterápiás továbbképzés az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézetben

Neves szakértők részvételével, fizioterápiás továbbképzést rendezték az MH EK Hévízi Rehabilitációs Intézetben 2018. január 26-27-én. Az előadássorozatot Németh Lajos, a Hévízi Rehabilitációs Intézet intézetvezetője, valamint Prof. Dr. Sandra Sándor, az MH Egészségügyi Központ Járóbeteg Szakrendelő Intézet, Reumatológia Szakrendelés rendelésvezető főorvosa nyitotta meg.

1609151542
A minden évben megrendezett továbbképzés látogatottsága évről évre bizonyítja a fizioterápia iránt érdeklődők nyitottságát mind a hagyományos, mind pedig az újszerű gyógymódok iránt.

Prof. Dr. Sandra Sándor előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy annak ellenére, hogy az orvostársadalom véleménye megoszlik, ma már egyre többen elismerik a fizioterápia eredményességét és fontosságát, mind a fájdalomcsillapításban, mind a rehabilitációban.

A rendezvény színvonalát olyan előadók növelték, mint Csépe Lídia, Tóth Nándor, dr. Reider-Gera Ildikó klinikai szakpszichológus, Rácz Istvánné dr., Prof. Dr. Hunyady János, Dr. Lukács Hedvig, Czémán Cecília, Faragó Katalin, Dr. Lovász Irén, Szóka Júlia, Ács Józsefné, Borsos Zsófia, Lázár Szilveszter, Dr. Kalmár Ágnes, Dr. László Gábor, Tóth Edina és Dr. Antal Géza Ph. D.

A jelenlévők az elméleti tudás mellett gyakorlati ismereteket is elsajátíthattak a relaxációs-, masszázs technikák és a gyógytorna területén, valamint esettanulmányok révén nyerhettek betekintést a gyógyítási folyamatok részleteibe.

1609151542
Az újszerű technikák bemutatásán túl nagy hangsúlyt kaptak olyan hagyományos gyógymódok bemutatása is, mint a pakolások és borogatások.

A jó hangulatban telet továbbképzés alkalmával a résztvevők átfogó, kibővített ismereteket kaptak, amely a jövőre tekintve megalapozta a továbbképzés folytatását.

KAESZA