Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Fejlesztések a Sürgősségi Centrumban

2020. október 28., szerda 13:43

Az MH Egészségügyi Központ Sürgősségi Centrumában a magas színvonalú betegellátás érdekében folyamatos fejlesztések vannak folyamatban, amelyeket nem feltétlen a COVID-19 vírus okozta járványügyi helyzet indukál. A centrumban létrejött az Akut Alapellátó Egység, valamint helyet kapott egy izolált triázs helyiség is.

EMMI rendelet határozza meg annak az Akut Alapellátó Egységnek a létrehozását, amely kialakítása a Róbert Károly körúti Centrumban megtörtént.

1609152311
Az itt elvégzett elsődleges vizsgálat alapján a triázs szakember döntést hoz arról, hogy a beteget hová irányítja tovább. Ennek köszönhetően a kevésbé sürgős, halasztható esetek másfajta betegúton kapják meg a szükséges ellátást, mint a kritikus és súlyos állapotban (1–3 triázs kategóriában) lévő beteg.

A székhelyen található Akut Alapellátó Egység berendezése még folyamatban van, a végső berendezést követően úgy fog kinézni, mint egy teljes körűen felszerelt vizsgálóhelyiség.

A Centrum bejáratánál már a tavaszi járványügyi helyzet megkövetelte az elkülönített triázs helyiség kialakítását. A korábban paravánokkal kialakított várótermi rész elszeparálása a mostani korszerűsítés során mobilfalakkal történt meg, amely jelentősen növeli a tér funkcionalitását és stabilitását, létrehozva ezzel az izolációt.

1609152311
A vizsgálati helyiségek létrehozásával az intézmény Sürgősségi Centruma két vizsgálóval bővült, amely lehetővé teszi több beteg egyidejű, gyorsabb vizsgálatát.

1609152311
KAESZA