Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Éves értékelés és feladatszabás

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka állománygyűlés keretében értékelte az állomány 2015. évben végzett munkáját és meghatározta az idei évre vonatkozó feladatait 2016. február 25-én.

Szabó István vezérőrnagy beszédét a 2016. január 28-án végrehajtott éves központi értékelő és feladatszabó értekezleten a Honvédelmi Miniszter és a Honvéd Vezérkar főnök által meghatározott irányelvek ismertetésével nyitotta meg. Tolmácsolta Dr. Benkő Tibor vezérezredes köszönetét az állomány felé azért a kiemelkedő munkáért, amit az elmúlt esztendőben a Magyar Honvédség céljainak elérése érdekében tettek.

1609151090

Szabó István vezérőrnagy elmondta, hogy az Ideiglenes Biztonsági Határzár kialakítása során az MH Egészségügyi Központ szakemberei bizonyították alkalmasságukat, de nem csak őket illeti a dicséret. Azok, akik itthon maradtak, olyan erőfeszítéssel látták el a távollévők helyett is a napi feladatokat, hogy a betegellátás annak semmilyen kárát nem szenvedte. Hangsúlyozta, hogy a déli határnál a helyzet újra fokozódik, így számítani kell az ezzel járó intenzív terhelésre.

Személyi változások is színesítették az elmúlt évet, többek között Dr. Tamás Róbert orvos ezredes megbízott orvosigazgatóként irányítja a Honvédkórházat.

Komoly előrelépést jelentett, hogy a Honvéd-egészségügyi pályamodellt a Honvéd Vezérkar főnök elfogadta, így ennek köszönhetően olyan támogatásban részesülhetnek a fiatal, pályakezdő egészségügyi dolgozók, ami hosszútávon kiszámítható anyagi és szakmai fejlődést biztosít számukra.

Az MH EK parancsnoka rávilágított az alkalmassági vizsgálatok megújításának, modernizálásának fontosságára is. Véleménye szerint a várható változásokat meg kell előzni, különben azok elsodorják a jelenlegi rendszert. Ezzel összefüggésben beszélt az újonnan megalakult Honvéd Testalkati Programról, amelynek hosszú távú célja a katonák életmódjának tudatosabbá tétele, vitalitásuk és erőnlétük folyamatos magas szinten tartása. Ennek a célnak az elérését segíti az újonnan átadott konditerem is, amit az állomány minden tagja igénybe vehet.

1609151090

Az MH Egészségügyi Központ új képességekkel is gazdagodott az elmúlt évben. A Mobil Biológiai Labor Komplexum két új mobillaborja a minősítő gyakorlaton kiválóan megfelelt, a Védelem-egészségügy Laboratóriumi Intézete a székhelyen megkezdte működését, továbbá az Európai Unió harccsoportjához való csatlakozással egy sebész csoport és egyéb önálló beosztások is az intézmény által kerültek feltöltésre.

A gazdálkodást tekintve az adósságállomány csökkent az elmúlt évben, de a terület eredményeihez tartozik többek között az informatikai eszközpark folyamatos fejlesztése is. A kórház medikai eszközeinek modernizálása az egyéb források mellett a tavalyi évben több mint 1,7 milliárd forint pályázati pénzből is valósult meg. A parancsnok szerint kiemelt figyelemmel kell kísérni a hasonló lehetőségeket, hiszen a magas színvonalú betegellátás fenntartása érdekében nagy jelentőséggel bír az elavulófélben lévő géppark külső forrásból történő modernizálása.


Az értékelést követően az elmúlt év tapasztalatainak birtokában Szabó István vezérőrnagy a 2016-os évre meghatározta a szakterületek feladatait és a célok eléréséhez szükséges pozitív hozzáállásra szólította fel a jelenlévőket. Felhívta a figyelmet a struktúrált feladatvégrehajtás és a megfelelő, eredményes kommunikáció fontosságára is. Az állománygyűlést végül Dr. Benkő Tibor vezérezredes korábbi feladatszabásának megfelelően a katonaközpontú gondolkodásmód hangsúlyozásával, annak a munkavégzés, a katonai szervezetben történő tevékenység során elengedhetetlen alkalmazásának jelentőségével zárta.

1609151090
KAESZA