Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Erőt, egészséget!

2013. május 27., hétfő 10:33

… hallhattuk a hétvégén a „Helyőrségi Tavaszi Szemle 2013.” és a „IV. Ludovika Fesztivál” programokon, ahol az MH EK Védelem-egészségügyi Igazgatóság, Egészségfejlesztési Osztálya egyaránt képviselte az egészséget!

Május 21-én Buda várának visszafoglalását, valamint a Honvédelem Napját ünnepeljük.
Ez alkalomból a pünkösdi hosszú hétvégén a MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár szervezésében került megrendezésre második alkalommal és hagyományteremtő céllal a „Helyőrségi Tavaszi Szemle 2013. ” a Városligetben, valamint a Ludovika Zászlóalj szervezésében a „IV. Ludovika Fesztivál” az Orczy kertben.
Ahogyan Buda várának visszafoglalásától korszerűsödött felszereltségében és szellemiségében a katonaság, úgy a katona egészségügy is jelentős változáson ment keresztül, mely fejlődés a mai napig tart; ezért az egészségfejlesztés is egyre nagyobb szerepet kap a haderővédelmi feladatok között.

1609150761
A hétvégén megrendezésre került programokon az Egészségfejlesztési Osztály prevenciós sátrát mindkét alkalommal meglátogatta Vargha Tamás parlamenti államtitkár úr, akit Szabó István dandártábornok MH EK parancsnok tájékoztatott.
A Ludovika Fesztiválon Dr. Patyi András a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora is kaphatott egy szeletet a védelem-egészségügyi munkánkból.
Az érdeklődők számot adhattak tudásukról, egészségtudatos magatartásukról szerezhettek új ismereteket, szívstressz vizsgálaton (vicardio) és pszichológiai tanácsadáson is részt vehettek.
A fejlődés azonban tovább folytatódik, hogy az erő mellett az egészséget is minél szélesebb körben tudjuk képviselni!
Találkozunk a Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatón, Kecskeméten, augusztus 3-án és 4-én!

1609150762
KAESZA