Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Eredményes évet zárt az MH Egészségügyi Központ

2017. február 24., péntek 7:23

Eredményesen zárta az elmúlt évet az MH Egészségügyi Központ, és ez kellő alapot nyújt az idei feladatok sikeres végrehajtására – mondta Szabó István vezérőrnagy, az intézmény parancsnoka az évértékelő, feladatszabó állománygyűlésen, február 23-án, csütörtökön.

1609151239

A parancsnok az állomány előtt elmondott értékelésében hangsúlyozta, büszkék lehetnek az elért eredményekre, amelyek közül kiemelte az Ideiglenes Biztonsági Határzár egészségügyi biztosítását, a gyakorló kórházi cím elnyerését és a betegszám emelkedése mellett a gyógyítás színvonalának megőrzését. Ugyanakkor fontos eredmény volt a tavalyi évben az egynapos sebészet kialakítása, az Egészséges Budapestért Program előkészítése, a honvéd egészségügyi életpályamodell részeként a Honvédelmi Minisztériummal közös ösztöndíj rendszer bevezetése.

Fontos fejlesztések is történtek tavaly, nagy értékű berendezéseket szereztek be és fejlődött az infrastruktúra, új ágyakat helyeztek el, illetve műtőket alakítottak ki. A gyógyító munka kapcsán elmondta, hogy 2015–höz képest nőtt a járóbeteg esetszám és több fekvőbeteget láttak el. Jelentősen bővült a sürgősségi járóbetegek száma is: 2016-ban 4400-al több ilyen volt a kórházban, ami 21 százalékos emelkedést jelent. A szakmai mutatók jelzése szerint az ellátás minősége a magyarországi egyetemek színvonalával megegyező.
1609151240
A védelem-egészségügy kapcsán megjegyezte, a csapatok egészségügyi biztosítása mind itthon, mind a missziókban megoldott, ami vonatkozik a pszichológiai támogatásra is. Az idei évre vonatkozó feladatok közül kiemelte a határ védelmével kapcsolatos tennivalókat, a dolgozók elvándorlásának mérséklését, a gyógyító ellátás színvonalának megtartását, emelését és a gazdálkodás javítását.

Varga János vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese beszédében rámutatott, hogy az elmúlt évben mintegy 15 ezer katona vett részt a határvédelmi feladatokban, ami azt is jelenti, ennyi embernek kellett az egészségügyi biztosítását megoldani. Ez hatalmas feladatot jelentett az intézménynek, de sikerült kezelni azt. Szólt arról is, hogy a már bejelentett, Zrínyi 2026 elnevezésű haderő-fejlesztési program keretében a központ is forrásokhoz juthat, így tovább javulhat az intézmény infrastruktúrája.
1609151240
Forrás: honvedelem.hu
Fotó: Tóth László
KAESZA