Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Eredményes évet zárt az MH Egészségügyi Központ

Eredményesen zárta az elmúlt évet az MH Egészségügyi Központ, és ez kellő alapot nyújt az idei feladatok sikeres végrehajtására – mondta Szabó István vezérőrnagy, az intézmény parancsnoka az évértékelő, feladatszabó állománygyűlésen, február 23-án, csütörtökön.

1609151239

A parancsnok az állomány előtt elmondott értékelésében hangsúlyozta, büszkék lehetnek az elért eredményekre, amelyek közül kiemelte az Ideiglenes Biztonsági Határzár egészségügyi biztosítását, a gyakorló kórházi cím elnyerését és a betegszám emelkedése mellett a gyógyítás színvonalának megőrzését. Ugyanakkor fontos eredmény volt a tavalyi évben az egynapos sebészet kialakítása, az Egészséges Budapestért Program előkészítése, a honvéd egészségügyi életpályamodell részeként a Honvédelmi Minisztériummal közös ösztöndíj rendszer bevezetése.

Fontos fejlesztések is történtek tavaly, nagy értékű berendezéseket szereztek be és fejlődött az infrastruktúra, új ágyakat helyeztek el, illetve műtőket alakítottak ki. A gyógyító munka kapcsán elmondta, hogy 2015–höz képest nőtt a járóbeteg esetszám és több fekvőbeteget láttak el. Jelentősen bővült a sürgősségi járóbetegek száma is: 2016-ban 4400-al több ilyen volt a kórházban, ami 21 százalékos emelkedést jelent. A szakmai mutatók jelzése szerint az ellátás minősége a magyarországi egyetemek színvonalával megegyező.
1609151240
A védelem-egészségügy kapcsán megjegyezte, a csapatok egészségügyi biztosítása mind itthon, mind a missziókban megoldott, ami vonatkozik a pszichológiai támogatásra is. Az idei évre vonatkozó feladatok közül kiemelte a határ védelmével kapcsolatos tennivalókat, a dolgozók elvándorlásának mérséklését, a gyógyító ellátás színvonalának megtartását, emelését és a gazdálkodás javítását.

Varga János vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese beszédében rámutatott, hogy az elmúlt évben mintegy 15 ezer katona vett részt a határvédelmi feladatokban, ami azt is jelenti, ennyi embernek kellett az egészségügyi biztosítását megoldani. Ez hatalmas feladatot jelentett az intézménynek, de sikerült kezelni azt. Szólt arról is, hogy a már bejelentett, Zrínyi 2026 elnevezésű haderő-fejlesztési program keretében a központ is forrásokhoz juthat, így tovább javulhat az intézmény infrastruktúrája.
1609151240
Forrás: honvedelem.hu
Fotó: Tóth László
KAESZA