Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

ENSZ dolgozók alapszintű elsősegélynyújtó oktatása

2019. október 1., kedd 12:45

2019. szeptember 23-25. között alapszintű elsősegély oktatást tartottak az MH Egészségügyi Központ Egészségügyi Felkészítő és Továbbképző Intézet kiképzői.

1609152014

A két és fél nap alatt 77 fő ENSZ dolgozó vett részt az elméleti, valamint a gyakorlati oktatáson, ahol az oktatók bemutatták katonai szempontból is a különböző sérülések, belgyógyászati események helyes felismerését, és azok ellátását.

1609152014

Az elméleti oktatásokon szó volt a különböző baleseti helyszínek biztonságos megközelítéséről, a leggyakrabban előforduló sérülésekről és azok ellátásáról, melyek mind a harctéren, mind a civil életben előfordulnak. A résztvevők megismerkedhettek a vérzések típusaival, azok ellátásával.

A gyakorlat során szimulálták a mentőszolgálat értesítését, a sérülttel kapcsolatos főbb ismeretek közlését, gyakorolhatták az eszméletlen és a klinikai halál állapotában lévő sérültek ellátását.

1609152014
Rosszullét esetén kiemelten fontos a megfelelő szintű elsősegélynyújtás, ezért a tanfolyam kiemelt részét képezte az alapszintű újraélesztés megtanulása, amely kiegészült a külső félautomata defibrillátor alkalmazásával. Ezen eszköz nem csak a közterületeken kijelölt helyeken – bevásárlóközpontokban, pályaudvarokon, oktatási intézményekben – találhatóak meg, hanem mindemellett az ENSZ szervezeteinek épületeiben is.
Az oktatók mindezeken túl bemutatták a gyermekek és felnőttek körében előforduló idegentest eltávolításának módszerét a légutakból, a beékelődött idegentest kirögzítésének technikáját, illetve a gépkocsiban, szűk helyre beszorult sérült kimentését.
A képzés együttműködési megállapodás alapján valósult meg, amelyet 2019 júliusában írt alá az MH Egészségügyi Központ parancsnoka, valamint ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének főigazgató-helyettese.
KAESZA