Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Előszűrő állomás a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnél

2020. március 26., csütörtök 17:04

Előszűrő sátrat állítottak fel a Magyar Honvédség katonái a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet kérésére az intézet udvarán március 26-án, csütörtökön. A sátornak köszönhetően ezentúl biztonságosabb keretek között végezhető el az intézménybe érkezők járványügyi előszűrése.

1609152199

Dr. Kopcsó István orvos dandártábornok, a Magyar Honvédség egészségügyi főnöke a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta: hasonló szituációban a Magyar Honvédség hármas szerepkört lát el. Mindenekelőtt képesnek kell lennie alapfeladatainak ellátására, a feladatot elvégző főerők – jelen pillanatban a rendvédelmi és egészségügyi szervek – támogatására, valamint közvetlen segítséget nyújt azoknak a szervezeteknek, akik a haderőhöz fordulnak. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főigazgatója azzal a kéréssel fordult Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez, hogy a gyermekek előszűrésére biztosítson katonai sátrat. Kopcsó István kérdésünkre elmondta azt is: noha ilyen speciális helyzetben még nem próbálták ki, a rendszer nagyon jól működik, és az aktuális járványügyi szituációnak megfelelően módosítható.

1609152199
Dr. Bognár Zsolt, a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet sürgősségi osztályának főorvosa emlékeztetett: a Nemzeti Népegészségügyi Központ március 20-tól – az új koronavírus okozta fertőzéssel kapcsolatos megbetegedésekkel összefüggésben – járványügyi célra jelölte ki a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetet, és kötelezte a koronavírus okozta fertőzéssel érintett, kórházi felvételt igénylő beteg gyermekek izolálására és ellátására. „Mivel kiemelten fontos számunkra a hozzánk érkező kis betegek és az intézmény dolgozóinak biztonsága, ezért a hozzánk bármilyen panasszal érkezők előszűrő vizsgálaton esnek át a Magyar Honvédség által biztosított sátorban. Akik a COVID fertőzés irányában pozitivitást mutatnak, azok ellátása a Vöröskereszt segítségével kialakítandó vörös zónában történik, akik pedig nem mutatnak tüneteket, a jelenleg is üzemelő sürgősségi osztályon kerülnek ellátásra. ” Dr. Bognár Zsolt elmondta azt is, hogy kialakítottak egy önálló intenzív részleggel rendelkező, COVID pozitív osztályt, illetve itt lehetőség van a koronavírusos gyermekek műtéti ellátásra is. „Katonaként, édesanyaként és jövendőbeli nagymamaként számomra kifejezetten öröm, hogy segíthetünk a Heim Pál Gyermekkórház dolgozóinak és kis betegeinek. Nagy örömmel osztjuk meg tapasztalatainkat azért, hogy minél nagyobb biztonságban tudjuk a gyermekeket és az édesanyákat” – tette hozzá végezetül dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ operatív csoportjának vezetője.

Forrás: honvedelem.hu

Szerző: Antal Ferenc

Fotó: Ruzsa István

KAESZA