Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Elődöntő és döntő a VI. SkillsHungary Nemzeti Döntőn, a Szakma Sztár Fesztiválon

2019. április 4., csütörtök 8:11

Az EuroSkills 2020 Graz nemzetközi verseny előválogatója a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Klinikai Demonstrációs Egységében került megrendezésre 2019. februárjában. Ezen az elődöntőn kerültek kiválasztásra azok, akik tovább juthattak a 2019. március 12-14-e között megrendezett döntőbe, amelyet a Szakma Sztár Fesztivál keretein belül rendeztek meg. A zsűri tagjaként az MH Egészségügyi Központot Deli Mária alezredes, ápolási igazgató képviselte.

1609151826
A fesztivál helyszíne a Hungexpo Vásárközpont volt, mely egyben VI. SkillsHungary Nemzeti Döntő és Bemutató helyszíne is volt. A rendezvényen a WorldSkills Kazan 2019 versenyen induló magyar csapat tagjaival is találkozhattak a látogatók.

A verseny első napján kórházi környezetben, a második napon pedig otthoni környezetben imitátor segítségével, valós körülmények között oldottak meg egy-egy feladatot a versenyzők. Az otthoni környezetben ellátott feladat során egy elsősegélynyújtási szituációt is meg kellett oldani a résztvevőknek, amelyhez segítséget nyújtottak a mentős kollégák is, akik a mentőhívás után a helyszínre siettek.
1609151826
A második nap kezdetén a 2019. augusztus 22–27 között tartandó WorldSkills 2019 Kazan Nemzetközi verseny Magyarországot képviselő ápolója tartott bemutatót a versenyzők, felkészítő tanáraik, illetve a megjelent látogatók előtt.

A kiválasztott versenyzőknek lehetősége nyílik további szakmai felkészítéseken részt venni.
Magyarországot a 2020-as EuroSkills grazi versenyén képviselő versenyzőt a későbbiekben választják ki.

Az MH Egészségügyi Központ számára fontos az egészségügyi képzés, ezért az intézmény dolgozói a jövőben is részt vesznek a fiatal szakemberek felkészítésében.
KAESZA