Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez
Vakcina előregisztráció

Felhívás

A szakrendelők és szakambulanciák rendelési beosztása továbbra is elérhető a régi, megszokott formában

2021. jan. 21. 11:05:33

Megújult weboldalunk folyamatosan frissül, azonban a kezdeti időszakban, a kereshető telefonkönyv és a rendelési beosztás optimalizálásáig továbbra is elérhető a korábban használt, pdf formátumú táblázat a "Betegellátás-Szakrendelések, ambulanciák időpontok" menüpont alatt.

Részletek

Hozzátartozók tájékoztatása telefonon történő információkéréshez

2020. dec. 28. 14:02:59

Tájékoztatjuk betegeinket és hozzátartozóikat, hogy a járványhelyzet miatt elrendelt teljes körű látogatási tilalomra való tekintettel, intézményünk megkönnyíti a cselekvőképes állapotban felvett, COVID osztályon fekvő betegek hozzátartozói részére az egészségügyi ellátásában részesülő beteg állapotáról történő telefonos tájékozódást.

Részletek

A látogatási tilalom új szabályai

2021. febr. 2. 12:22:54

A járványügyi adatok alapján, a koronavírus okozta nemzetközi közegészségügyi-járványügyi helyzet miatt 2020. december 8-tól visszavonásig az alábbi részletszabályok mellett van érvényben a látogatási tilalom az intézmény valamennyi fekvő-beteg ellátó osztályán és bentlakásos szolgáltatást nyújtó telephelyein.

Részletek

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Felhívjuk az intézményünkbe érkező betegek hozzátartozói figyelmét arra, hogy a COVID ellátás során a betegutakat átszerveztük, azaz a betegek más osztályokra (COVID, Mátrix osztályok) is kerülhetnek, mielőtt a végleges ellátó osztályra helyeznénk őket.
Az ellátás több szervezési feladatot igényel, ezért kérjük, hogy a beteg intézményünkbe szállításakor mihamarabb vegyék fel a kapcsolatot egymással.

Részletek

Élőben közvetítették a szívműtétet

2018. november 10., szombat 14:24

A Magyar Szívsebészeti Társaság 25. jubileumi kongresszusát november 8-10. között tartják Budapesten. A konferencián részt vevő szakembereknek november 9-én, pénteken élőben közvetítettek egy szívműtétet egyenesen az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház műtőjéből.

1609151712
A rendezvény különlegességét az adta, hogy a Honvédkórház műtőjéből két speciális beavatkozást élőben közvetítettek a kongresszus résztvevőinek, akik dr. Szolnoky Jenő szívsebész, az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház Szív-, Ér- és Mellkassebészeti Osztály vezető főorvosa moderálásával bekapcsolódtak a műtét megfigyelésébe.
1609151712
A szívműtét Magyarországon korábban még nem alkalmazott, legmodernebb szívsebészeti technikák alkalmazásával zajlott. A stroke-megelőző beavatkozás a mellkas megnyitása nélkül, dobogó szíven, teljes egészében videoendoszkóp használatával történt. Ennek során egy speciális, újrapozicionálható endoszkópos klippel dobogó szíven zárták a bal pitvari fülcsét (nyúlványt). Erre olyan betegek esetén van szükség, akik krónikus ritmuszavarban, pitvar-fibrillációban szenvednek, és a stroke elkerülése érdekében egyébként ilyen esetben kötelezően alkalmazandó véralvadásgátló-kezelést egyéb társbetegségeik miatt nem tolerálják.
1609151712
„A kongresszuson a szívsebészeti szakma újdonságairól, eredményeiről számolunk be, emellett magyar és külföldi előadókkal próbáljuk a szakma haladását, fejlődését követni” – ismertette a főorvos. Hozzátette: itt, a kongresszuson biztosítanak egy úgynevezett „wetlab” helyiséget, ahol fiatal sebészek, rezidensek és szakorvosok speciális és nehéz eljárásokat szimulált körülmények között sajátíthatnak el tapasztalt oktatók segítségével.
1609151713
A Magyar Szívsebészeti Társaság 25. jubileumi kongresszusának megnyitóját a rendezvény védnökeként Kun Szabó István vezérőrnagy, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka tartotta november 8-án.
Fotó: Szabó Lajos zászlós
Forrás: honvedelem.hu
KAESZA