Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Élő közvetítés speciális endoszkópos beavatkozásokról

A Magyar Gasztroenterológiai Társaság (MGT) Endoszkópos Szekciója együtt szervezte rendes éves ülését a European Society of Gastrointestinal Endoscopy (ESGE) szimpóziumával a Marriott Budapest Hotelben 2016. november 17-19-én. 

Az éves szekcióülésre „Sürgősség és endoszkópia“címmel csütörtökön, a „magyar nap” keretében, 350 fős részvétellel került sor, a társszakmák képviselőinek bevonásával. Az endoszkópia klasszikus területén, a vérzéseken túl, újszerűnek számító témákról, így az idegentest félrenyelésről, valamint a savas-lúgos marószerekkel történt mérgezésekről tartottak előadást a hazai vezető szaktekintélyek.

1609151198
A rendezvényen az MGT Endoszkópos Szekció elnökének választották Dr. Gyökeres Tibort, a konferencia társelnökét és főszervezőjét, a Magyar Honvédség Honvédkórház Gasztroenterológia részlegvezető főorvosát.

A pénteken és szombaton tartott, a kétnapos nemzetközi szakmai fórumon 450 fő vett részt a világ 32 országából. Budapesten köszönthettük Európa vezető endoszkópos szakembereit. Az MH Egészségügyi Központ vezetősége képviseletében a megnyitóbeszédet Dr. Lehoczky Péter Gábor, az MH EK Honvédkórház Gyógyító és Betegellátó Intézet igazgatója tartotta.
1609151198
A konferencia során lehetőség nyílt arra, hogy a hazai kollégák megismerhessék a szakterület legújabb eredményeit, tapasztalatot cserélhessenek Európában praktizáló kollégáikkal. A szimpózium fő témája a vastagbél endoszkópos vizsgálata volt, amelyek jelentősége elsősorban a vastagbél-rákszűrésben mutatkozik, s amelynek bevezetése
kormányhatározat alapján Magyarországon a 2018. évtől tervezett. Mivel ez a fajta szűrővizsgálat jelenleg még nincs országos szinten kiterjesztve, rendkívül hasznosnak bizonyultak a környező országok szakembereinek ilyen irányú, előnyöket-hátrányokat bemutató tapasztalatai, amelyek felhasználásával hazai bevezetés esetén a negatívumok könnyebben kiküszöbölhetőek lesznek.
1609151198
Különösen nagy érdeklődés mutatkozott a szombati élő közvetítésekre, amelyek során az MH Egészségügyi Központ Honvédkórház vizsgálóiból, nemzetközi és hazai szakemberek által végzett hagyományos és hazánkban ritkán végzett endoszkópos beavatkozásokat, többek között egy Magyarországon jelenleg még nem végezhető beavatkozást vetítettek a konferencia előadótermébe.
1609151198
A nagy sikerre való tekintettel az európai társaság a 2018. áprilisában első ízben megrendezendő összeurópai, a szakma teljes spektrumát felölelő endoszkópos konferencia helyszínéül Budapestet jelölte ki.
KAESZA