Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Lakossági felhívás

2021. febr. 15. 14:10:40

Látogatási tilalom az MH EK összes telephelyén 2021. november 1-jétől visszavonásig!

Részletek

COVID-19 vonal hozzátartozók részére

2021. nov. 17. 16:07:01

COVID-19 információs vonalak kerültek kialakításra az MH Egészségügyi Központban ápolt, koronavírussal fertőzött betegek hozzátartozóinak tájékoztatása érdekében. Kérjük, hogy a pontos információk megismerése miatt kattintsanak a "Részletek" gombra.

Részletek

Elkezdődött a 16-18 év közötti korosztály oltása

Szerző: honvedelem.hu | Fotó: Rácz Tünde | 

Az MH Egészségügyi Központ Róbert Károly körúti objektumában is megkezdték az előzetesen regisztrált 16-18 éves korosztályba tartozó fiatalok oltását május 13-án. Az első napon mintegy 800 regisztráltat vártak az oltópontokra.

609d18007d6f1097495463

A gyakorlott és felkészült egészségügyi szakembereknek köszönhetően gyorsan és folyamatosan, különösebb várakozás nélkül haladt az előzetesen regisztrált 16-18 év közötti fiatalok koronavírus elleni oltása csütörtökön, a Honvédkórházban. A folyamat nagyrészt megegyezett a felnőttek ellátásával, mindössze annyi volt a különbség, hogy a kiskorúaknak a szüleik írásos beleegyezését is be kellett mutatniuk.

Mint dr. Péter László alezredestől, az MH Egészségügyi Központban működő oltóközpont megbízott vezetőjétől megtudtuk, a mai napon mintegy 800 főt vártak a Pfizer-vakcinákkal biztosított oltásra. Hozzátette: emellett továbbra is zavartalanul folyik a felnőttek oltása is, a mai naptól kezdődően az eddig elérhető oltóanyagok mellett már Pfizer vakcinára is lehet jelentkezni annak, aki SMS-ben értesítést kap.

609d17fe5b9f9854673161

A megkérdezett fiatalok örömmel éltek a lehetőséggel, fontosnak tartják a vírus elleni védettséget biztosító oltást. Koller Boldizsár számára a védettség megszerzése volt a fő szempont. Elmondta: az osztálytársainak többsége is ma érkezik oltásra. Kovács Petrát az egészség megőrzése mellett a sportolói pályafutásának folytatása is motiválja, de persze nagyon várja már, hogy a baráti társaság ismét összeülhessen, immár védetten.

GALÉRIA

VIDEÓ

Forrás: honvedelem.hu
Legfrissebb hírek
    Honvédkórházért Közhasznú Alapítvány
    1%_felhívás
    ESZA  KA