Ugrás a tartalomhozUgrás a menüpontokhozUgrás a lábléchez

Felhívás

Ideiglenes intézkedés a látogatási tilalom feloldásáról

2021. máj. 21. 16:30:47

Tisztelt Látogatók! Hivatkozva az NNK 30308-1/2021/EÜIG/05.20 határozatra, valamint az emberi erőforrások minisztere 11/2021 (V. 19) számú egyedi miniszteri utasítására 2021. május 27-től az MH EK nem COVID-19 fekvőbeteg ellátást nyújtó osztályain ápolt beteg látogatására az alábbiak szerint

Részletek

Kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolással kapcsolatos tájékoztatás

2021. máj. 27. 18:05:34

Felhívjuk kedves betegeink figyelmét, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) állásfoglalása értelmében külföldi utazáshoz szükséges kétnyelvű, SARS-CoV-2 elleni oltási igazolást az oltott személy részére bármely engedéllyel rendelkező egészségügyi szolgáltató kiállíthat– ide értve a beteg választott háziorvosát is –az eredeti oltási dokumentum adataival megegyezően. A rendelkezés alapján az igazolás kiadásához nem szükséges az oltást végző intézményt felkeresni.

Részletek

Pályázati felhívás honvédségi ösztöndíjra 2021

2021. jún. 10. 11:56:02

Magyarország honvédelmi minisztere pályázatot hirdet a Honvédelmi Minisztérium által folyósított ösztöndíj elnyerésére. Az ösztöndíjra pályázatot nyújthatnak be a felsőoktatási intézmény nappali munkarendű felsőfokú alapképzésében, mesterképzésében vagy osztatlan képzésében, nappali munkarendű szakképzés keretében hallgatói jogviszonyban álló; továbbá iskolarendszerű, esti, levelező munkarendű vagy távoktatásos formában, szakképzés keretében tanulmányokat folytató tanulók.

Részletek

Elismerésben részesültek az MH Egészségügyi Központ dolgozói

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Katolikus Tábori Püspökség 2019. szeptember 14-én újra megszervezte a nemzeti katonai zarándoklatot és családi napot a Máriaremetei Kisboldogasszony Bazilikában és annak kertjében.

1609152007
A 25. alkalommal megrendezett katonai zarándoklaton résztvevők a Máriaremetei Kegytemplom elől indulva teljesítették a 10,5 km-es távot, hogy a szabadtéri oltárhoz visszaérve részt vehessenek a szentmisén. A Kegytemplom oltáránál katonai tiszteletadással celebrált ünnepi szentmisét Michael August Blume SVD, alessanói címzetes érsek, apostoli nuncius mutatta be.

A szentmisén elismerésben részesültek azok a személyek, akik tevékenységükkel, életükkel támogatják a püspökség, illetve a katolikus tábori lelkészek munkájának hatékonyságát. A 2014-ben a Katolikus Tábori Püspökség által alapított Kapisztrán Szent János elismeréseket az idei évben az MH Egészségügyi Központ három munkatársa vehette át. Dr. Muzsay Ildikó orvos ezredes, az MH Egészségügyi Központ megbízott orvosigazgatója a Kapisztrán Szent János bronz érdemrendet érdemelte ki, míg Varga László hadnagy és Palásti Krisztián zászlós, a Hadműveleti és Kiképzési Osztály tisztje és altisztje a Kapisztrán Szent János bronz emlékéremben részesült.

Az elismeréseket Michael August Blume Magyaroszág apostoli nunciusa, Berta Tibor ezredes általános helynök és Szabó István honvédelmi államtitkár adták át.
KAESZA